Merkezefendi Belediye Meclisinde 4 üyenin istifası istendi, 1’i istifa etti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediye Meclisinde 4 üyenin istifası...

Merkezefendi Belediye Meclisinde 4 üyenin istifası istendi, 1’i istifa etti

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2022 Salı - 14:28Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı - 14:35
Merkezefendi Belediye Meclisinde 4 üyenin istifası istendi, 1’i istifa etti

Merkezefendi Belediyesi Meclisi’nde ikinci kez muhalefete kaptırılan encümen üyeliklerinin ardından CHP Grubu karıştı. Gelişmeler üzerine 4 üyeden istifa etmeleri istendi, ancak sadece Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz’ın görevinden istifa ettiği bildirildi. Kadın kooperatifi yöneticisi Aynur Tunç’un “istifa etmesi” talebine hayır yanıtı verdiği öğrenildi.

Merkezefendi Belediyesinde encümen üyeliklerinin 2021’den sonra bu yıl da muhalefete kaptırılmasının depremi yaşanıyor. 1 Nisan Cuma günü yapılan encümen seçiminde MHP’li Fırat Dağdeviren 26, Memleket Partili Murat Çımık 21 ve AK Partili Yavuz Aki 20 oy alıp, ikinci defa aynı göreve seçildi. Buna karşın CHP’nin 11 üyesi bulunmasına rağmen Sündüz Başsorgun’a sadece 5 oy çıktı. Bu da CHP Grubu’nun karışmasına yol açtı.

MHP ÇEKİMSER KALDI

Geçen haftanın sonlarında yaşanan bu gelişme düne de yansıdı ve Merkezefendi Belediyesi Faaliyet Raporu’nun kabulünde bıçak sırtı tablo ortaya çıktı. Faaliyet raporu oylamasında CHP ve İYİ Partili 19 üye evet oyu verirken, AK Parti’den 11 ve Memleket Partisi’nden 3 üye ret oyu kullandı. 4 üyeli MHP ise çekimser kaldı. İYİ Parti’den geçici ihraç edilen bağımsız üye Mustafa Bozkurt ise oylamaya katılmadı.

İSTİFASI İSTENEN ÜYELER

Belediye meclisi toplantılarının sona ermesinin ardından dün akşam CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum ve meclis üyelerinin katılımıyla toplantı yapıldı. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı toplantıda Necdet Yılmaz, Aynur Tunç, Cihan Saracoğlu ve Serkan Kaya’dan istifa etmeleri istendi.

YILMAZ, İSTİFASINI VERDİ

Bu toplantının ardından Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Yılmaz görevinden istifa etti. Merkezefendi Kadın Kooperatifinden sorumlu meclis üyesi Aynur Tunç’un ise görevinden istifa etmesi isteğine “hayır” dediği öğrenildi.

Encümen seçiminde Sündüz Başsorgun’a oy vermediği iddia edilen Cihan Saracoğlu ve Serkan Kaya’nın da istifa talebine karşı çıktıkları ifade edildi.

DOĞAN, NE DEDİ?

Bu sürecin yaşandığı Merkezefendi Belediyesinde Başkan Şeniz Doğan ile görüştük. Doğan, D20HABER.COM’a “Konuyla ilgili hafta içinde açıklama yapacağım” dedi.