Doğan: Türkiye’nin gelecekteki en büyük sorunu düzensiz mülteci olacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan: Türkiye’nin gelecekteki en büyük sorunu...

Doğan: Türkiye’nin gelecekteki en büyük sorunu düzensiz mülteci olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Şubat 2024 Salı - 16:10Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı - 16:14
Doğan: Türkiye’nin gelecekteki en büyük sorunu düzensiz mülteci olacak

Yerel bir televizyon kanalına konuk olan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Türkiye’nin gelecekteki en büyük sorunu düzensiz mülteci olacak” dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bir televizyon kanalının canlı yayınına konuk oldu. 2019 yılında vadettiği projeleri gerçekleştirmenin yanı sıra yeni projelerini de hayata geçirdiklerini kaydeden Doğan, çözüm odaklı ilerlediklerini, hemşehrilerinin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

“ÖNEMLİ ALANLARDA ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Halk Ekmek ve Halk Süt gibi hizmetlerle ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara destek sağladıklarını aktaran Doğan, “Çocukların doğru gıdaya ulaşmasını sağlamak, üreten kadınlara ve çiftçilere destek vermek gibi önemli alanlarda çalışmalar yaptık” dedi.

KREŞLERİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Kreşlerin önemine değinen Doğan, “Kreşler aracılığıyla çocukların doğru eğitim almasını sağlamanın yanı sıra kadınların iş hayatına daha kolay entegre olmalarını sağlayarak istihdamı artırdık ve aile bütçelerine destek olduk. Yeni dönemde de kreş projeleri devam edecek, talep yoğun” diye konuştu.

“HEYECANIMIZ YÜKSEK”

Yeni dönemde gerçekleştirilecek projelerle ilgili heyecanlarının çok yüksek olduğunu ifade eden Doğan, “Bu dönemde, dev ve mega projelerden ziyade daha sağlam temellere dayalı, ayakları yere basan, üretimi artıran ve hayatı kolaylaştıran, sorunları çözmeye yönelik projelere odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

"ŞİKAYET ALIYORUZ"

Düzensiz mültecilerle ilgili yakınmalar olduğunu kaydeden Doğan, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“İlçemizde mülteci sayısı Pamukkale’ye göre daha azdı ama giderek artmaya başladı. Suç oranlarında artmalar görüyoruz. Davranış biçimleri, yaşam tarzları çok farklı. Cumhuriyet kazanımı bir sağlık ve eğitim politikamız var. Bunların nasıl tahrip edildiğini görüyorum ve bir anne olarak da çok üzülüyorum. Bence Türkiye’nin gelecekteki en büyük sorunu, evet ekonomik kriz var ama, düzensiz mülteci olacak. Buna bir düzenleme getirilmesi gerekiyor. Merkezefendili hemşehrilerimden de çok telefon alıyorum. Alanda gördüğümde de çok şikayet alıyorum. Biz buna müdahale edemiyoruz. Bu bizi aşan bir şey. Bu düzensiz mülteci işi bizi sıkıntıya sokacak, görüyorum ve hissediyorum.”

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Beş yıl boyunca Merkezefendi’ye güzel hizmet ettiklerini söyleyen Doğan, “Bu sevgimizin, samimiyetimizin, birliğimizin bir 5 yıl daha sürmesi için yola çıktım. İnşallah Merkezefendili hemşerilerimin desteğiyle daha güzel bir Merkezefendi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.