Doğan: Pelet Üretim Merkezi’ni ilçeye kazandıracağız – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan: Pelet Üretim Merkezi’ni ilçeye kazandıracağız

Doğan: Pelet Üretim Merkezi’ni ilçeye kazandıracağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2024 Perşembe - 16:57Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe - 22:07
Doğan: Pelet Üretim Merkezi’ni ilçeye kazandıracağız

Merkezefendi Belediyesinin CHP’li Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, atık malzemelerin geri dönüşümüyle pelet yakıtı üretimi gerçekleştirilecek bir tesisi ilçeye kazandıracaklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana bütçeyi doğru kullanma anlayışı ile hizmet gerçekleştirdiklerini dile getiren Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesine ‘tasarruf ederken gelir elde eden belediye’ özelliğini kazandıklarını söyledi.

Yeni dönemde Pelet Üretim Merkezi’ni ilçeye kazandıracaklarını kaydeden Doğan, “bu tesis ile geri dönüşüm desteklenecek, sağlıklı ve çevreci enerji üretimi yapılacak ve yeni istihdam alanı yaratılacak. Elde edilen peletler ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı olarak dağıtılacak” dedi.

Doğan, “Yazın parklarımızdan topladığımız kuru dallar ve yaprakları sıkıştırıp şekillendirerek pelet üretimine başlıyoruz. Elde edeceğimiz peletleri ihtiyaç sahibi ailelere yakacak desteği olarak dağıtırken bu peletlerin makinelerini de üreterek başka belediyeler için de arz oluşturacağız” şeklinde konuştu.