Doğan: Hedefimiz eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliği sağlamak – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan: Hedefimiz eğitimde ve sağlıkta fırsat...

Doğan: Hedefimiz eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliği sağlamak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ağustos 2021 Perşembe - 09:37Güncelleme: 12 Ağustos 2021 Perşembe - 15:55
Doğan: Hedefimiz eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliği sağlamak

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bir süre önce yapımına başlanan gündüz bakım evinin bu sene içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağını belirterek, hedeflerinin eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliğini sağlamak olduğunu açıkladı.

Çocukların gelişimine katkıda bulunmak, ilköğretime hazırlamak ve çalışan kadınların çocuk bakımına destek olmak amacıyla inşasına başlanan Merkezefendi Belediyesi Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Muratdede Mahallesi’nde temeli atılan gündüz bakımevinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, görevli personelden bilgi aldı. 799 metrekarelik alandan oluşan gündüz bakımevinin bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 kattan oluştuğu kaydedildi. Gündüz bakımevinde 4 adet sınıf, uyku odası, rehberlik ve revir odası, etkinlik alanı, açık oyun alanı, spor-sanat odası, bekleme alanı, öğretmenler odası, yemekhane ve mutfak bulunacağı, bu sene içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

“EĞİTİM VE SAĞLIK FIRSAT EŞİTLİĞİ”

İlçenin ve bölgenin sorunlarını doğru analiz ederek, Merkezefendililerin ihtiyaçları doğrultusunda çözüm odaklı projeler ürettiklerini belirten Doğan, “Önem verdiğimiz projelerimizin arasında yer alan gündüz bakımevlerini ilçemize kazandırıyoruz. Sevindik Mahallemizden sonra Muratdede Mahallemize kazandırdığımız Merkezefendi Belediyesi Gamateks-Osman Aydınlı Gündüz Bakımevi’ndeki çalışmalarımızın son aşamasına yaklaşıyoruz. İlçemizde eğitimde ve sağlıkta fırsat eşitliğini sağlamak ve kadın istihdamı artırmak en büyük hedefimiz. Eğitim bizim çok önemli.Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın doğru eğitim almaları noktasında bu merkezlerimiz büyük öneme sahip. Gündüz bakımevlerimiz sayesinde hem çocuklarımızı geleceğe hazırlayacağız hem çalışan kadınlarımıza yardımcı olacağız hem de ailelerimize destek olacağız” diye konuştu.