Doğan: Basketbol alt yapısını kuvvetlendirmek için antrenman sahaları açacağız – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan: Basketbol alt yapısını kuvvetlendirmek için...

Doğan: Basketbol alt yapısını kuvvetlendirmek için antrenman sahaları açacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Mart 2024 Pazartesi - 15:29Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi - 15:30
Doğan: Basketbol alt yapısını kuvvetlendirmek için antrenman sahaları açacağız

Merkezefendi Belediyesinin CHP’li Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, yeni dönemde ilçedeki basketbol alt yapısını kuvvetlendirmek için belirlenen noktalarda basketbol antrenman sahalarını açacaklarını söyledi.

Sporu ve sağlıklı yaşamı destekleyen birçok proje ve etkinliği hayata geçiren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçeyi sporun merkezi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

2019’dan bu yana Merkezefendi’de spor alanında çok sayıda etkinliğin her yaştan vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildiğini kaydeden Doğan, “Basketboldan futbola, satrançtan pilatese, zumbadan voleybola kadar birçok branştaki kurslar ve yarışmalar ile vatandaşların talepleri karşılandı. 5 yılda on binlerce kişinin ücretsiz spor yaptığı Merkezefendi’ye spor alanları kazandırılmaya devam edilecek” dedi.

Denizli’yi, Basketbol Süper Ligi’nde temsil eden Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı’na alt yapı oluşturmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğan, önümüzdeki 5 yıl içerisinde hem basketbol takımının hem de yetenekli çocukların bambaşka yerlerde olacağını ve bu konuda sorumluluk sahibi olduklarını dile getirdi.

“FIBA STANDARTLARINA UYGUN SAHALAR YAPACAĞIZ”

Görev yaptıkları süre boyunca sporun herkes için erişilebilir olması adına çaba harcadıklarını söyleyen Doğan, “Biz basketbol ilçesiyiz. Merkezefendi'de yaşayan her gencin istediği saatte dışarı çıkıp kendi mahallesinde basketbol oynamasını istiyoruz. Denizli'nin basketbol altyapısını güçlendirmek, herkesin basketbol becerilerini geliştirmek için FIBA Standartlarına uygun en az 1000 kişi kapasiteli kapalı antrenman sahalarını belirlenen noktalarda hızlıca açmaya başlıyoruz” dedi.