Doğan açıkladı, Zindan Deresi Özgürlük Parkı olacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan açıkladı, Zindan Deresi Özgürlük Parkı...

Doğan açıkladı, Zindan Deresi Özgürlük Parkı olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Şubat 2024 Salı - 12:23Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı - 12:24
Doğan açıkladı, Zindan Deresi Özgürlük Parkı olacak

Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, Zindan Deresini Özgürlük Parkı’na dönüştüreceklerini dile getirdi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın yeni dönem için projelerini açıklarken, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir ilçe için çalıştıklarını söyledi.

“YEŞİL ALANI ARTIRDIK”

Yeşil alanı 892 bin metrekareden 1,5 milyon metrekareye çıkardıklarını söyleyen Doğan, “Merkezefendi resmine uzaktan baktığımızda yemyeşil bir dünya görmek için çalışıyoruz. Tabii bu yeşil alanların artırılması demek, atıl durumdaki bu alanların güvenliğini sağlamak demek, havasını değiştirmek demek. Hayat pahalılığına karşın çok daha ekonomik hizmetlerimizle uzun ve keyifli vakit geçirmek demek” dedi.

“ZİNDAN DERESİ ÖZGÜRLÜK PARKI OLACAK”

Yeni dönemde hayata geçireceği projelerden birinin de Zindan Deresi’ni 6 mahallenin buluşma noktası olacak Özgürlük Parkı'na dönüştürmek olduğunu kaydeden Doğan, şunları söyledi:

2 kilometre uzunluğunda101.800 metrekare alanı ranta değil halka açıyoruz. Mehmet Akif Ersoy, Alpaslan, Merkezefendi, Muratdede, İlbade ve Gümüşçay mahallelerinin kesişim noktası olan parkımız; yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk parkları, kamelyalar, oturma alanları ve seyir terası ile keyiflenecek. Lavanta Bahçesinden Şemikler Doğal Yaşam Parkı'na uzanan yaklaşık 2,5 km'lik alanı birleştirerek Lavanta Vadisi’ni oluşturuyoruz. Tamamlandığında 285 dönüm yeşil alana ulaşacağımız parkımız bakım gerektirmeyen kendi kendine yeten bir doğal alan olacak.”

FARKLI PARKLAR KAZANDIRILACAK

İlçeye farklı parklar kazandırmak istediklerini belirten Doğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Farklı tür ve familyalardan, coğrafi bölgelere özgü bitki koleksiyonlarından oluşan açık-kapalı Botanik Park hayalimizi Merkezefendi'de yeşertmeye hazırlanıyoruz. Seraların da olacağı bu doğal alanlarda yepyeni ekosistemleri yaşatacağız. 7'den 70'e herkesin içinden çıkmak istemeyeceği bir bahçe tasarlayacağız. Hem ulaşım araçlarını tanıyıp hem de maddi kaygılar taşımadan keyifle vakit geçirebileceğiniz Gezginler Parkı’nı ilçemize kazandıracağız. Aynı parkın içerisinde simülasyonlarla desteklenmiş devasa bir uçak yer alacak. Bu parkta, vagonlarının hemşehrilerimizin cebiyle dost cafeler ve restoranlara dönüştüğü bir tren karşılayacak. Hemşehrilerimiz ailesiyle unutulmaz anılar biriktireceği bu park, ilçemize yeni bir soluk getirecek. Şemikler, Gümüşçay, Akçeşme ve Gültepe mahallelerini birbirine bağlayan 67.254 metrekare alana Karaçay Parkı’nı yapıyoruz. Yine bu parkımızda da yürüyüş yollarından, dinlenme alanlarına, çocuk oyun alanlarından spor alanlarına kadar her şeyi düşündük.”