06.06.2023, Salı
17 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan: 400 bin fideyi üreticiyle...

Doğan: 400 bin fideyi üreticiyle buluşturduk

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2023 Cumartesi - 14:35Güncelleme: 29 Nisan 2023 Cumartesi - 14:36
Doğan: 400 bin fideyi  üreticiyle buluşturduk

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye bağlı 13 mahallede fide dağıtımı gerçekleştirildi. Eskihisar Mahallesi’ndeki fide dağıtım programında konuşan Başkan Şeniz Doğan, “2023 yılında 400 bin fidemizi üreticimizle buluşturmuş olduk” dedi.

Kırsal Kalkınma Eylem Planı doğrultusunda geçen yıl 300 bin fideyi üreticiye teslim eden Merkezefendi Belediyesi, üretimin artmasını sağlamak amacıyla fide dağıtımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, ilçede sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan üreticilere domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesi dağıtımı yapıldı.

Dağıtımlar köyden mahalle statüsüne dönen Üzerlik, Kumkısık, Yeşilyayla, Çeltikçi, Altındere, Salihağa mahalleleri ile belde statüsünden mahalle statüsüne dönen Aşağışamlı, Başkarcı ile Bereketler, Hallaçlar, Hisar, Kadılar ve Eskihisar mahallelerinde gerçekleştirildi.

Son dağıtım ise Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile üreticilerin katılımıyla Eskihisar Mahallesi’nde yapıldı. Doğan burada yaptığı konuşmada Merkezefendili vatandaşlara bugüne kadar birçok destekte bulunduklarını söyledi.

Haberin DevamıReklam




Dağıtım programı ile 2023 yılında 400 bin fideyi üreticiyle buluşturduklarını dile getiren Doğan, konuşmasında şunları söyledi:

“Gerçekleştirdiğimiz fide dağıtım programımız ile 2023 yılında 400 bin fidemizi üreticimizle buluşturmuş olduk. Tarımda siz değerli hemşehrilerimize gübre ve kadın üreticilerimize küçükbaş hayvan desteklerimizi gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Merkezefendili hemşehrilerimizin ne kadar üretken ve çalışkan olduklarını biliyoruz. Biz istiyoruz ki Merkezefendimizde hiç boş alan kalmasın. Ekilsin, dikilsin, biçilsin, üretim olsun.Eskihisar Mahallemizde de hemşehrilerimizin tarımda, üretimde ve hayvancılıkla uğraştığını biliyor ve destekliyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak ilçemizde tarımın ve üretimin yaygınlaştırılmasını istiyorum. Bu anlamda da Merkezefendi Belediyesi olarak elimizden gelen desteği sağlamaya devam edeceğiz.”