Aktaş: Her sene sıfırdan takım kurmak zorundayız – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Aktaş: Her sene sıfırdan takım kurmak...

Aktaş: Her sene sıfırdan takım kurmak zorundayız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ağustos 2023 Cuma - 15:06Güncelleme: 25 Ağustos 2023 Cuma - 17:15
Aktaş: Her sene sıfırdan takım kurmak zorundayız

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket koçu Zafer Aktaş, oyuncuların yüksek bütçeli takımlardan teklif aldıklarında gitmeleri sebebiyle her sene sıfırdan takım kurmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Denizli’nin Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'ndeki temsilcisi Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’te koç Zafer Aktaş, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. Merkezefendi Basket’te geçmiş yıllarda oynayan sporcuların gelişim göstermesinin oyuncuların transferde işlerini kolaylaştırdığını kaydeden Aktaş, bu konunun tercih edilmelerini sağladığını dile getirdi.

“FELSEFEMİZ OYUNCULARI GELİŞTİRMEK”

Felsefelerinin oyuncuları geliştirmek olduğunu belirten Aktaş, “Geçen sezonki oyuncularımızdan Euroleague ve Milli takımlara gidenler oldu. Bu Türkler için de geçerli. Onlar da Avrupa’da oynayan takımlara transfer oldular. Oyuncuların Denizli’ye gelmelerini kolaylaştırmak için sebep yaratmam lazım. Biz de bunu yapıyoruz” dedi.

“OYUNCULARI TAKIMDA TUTAMIYORUZ”

Gelen teklifler nedeniyle oyuncuları takımda tutamadıklarını söyleyen Aktaş, “Oyuncuların daha bütçeli takımlara geçmeleri sonucunda her sene sıfırdan takım kurma zorunluluğumuz var. Oyuncular iyi teklifler alıyorlar ve bu sebeple de takımda tutamıyoruz" diye konuştu.

“TAKİP ETTİĞİM OYUNCULARA YÖNELDİK”

Kadroyu oluştururken yıllardır takip ettiği oyunculara yöneldiğini ifade eden Aktaş, şunları söyledi:

“Kadromuzda yer alan oyuncular yazın 15 günde seyrettiğimiz, menajerlerden öğrendiğimiz oyuncular değil. Örneğin, Belçikalı Vrenz Bleijenbergh’i 3 yıldır takip ediyorum. Sırp Marko Pecarski, U18 Avrupa Şampiyonası’nda MVP seçildiğinden beri radarımda. Ömer Yasir’i de yıllardır takip ediyorum ve bu sene çok iyi oynayacağına inanıyorum. Çağatay Özkan’dan büyük beklentim var."

“HEDEFİMİZ LİGDE KALMAK”

Denizli seyircisinin genç, dinamik, sezon içinde gelişen takımı sevdiğini belirten Aktaş," Gerçekçi hedefimiz ligde kalmak olacak. Geçen yıla göre daha yetenekli ama daha deneyimsiz oyunculardan kuruluyuz. Çok çalışarak hedeflere ulaşacağız” şeklinde konuştu.