Deveciler: Sıralama peşinde koşan takım olmayacağız – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Deveciler: Sıralama peşinde koşan takım olmayacağız

Deveciler: Sıralama peşinde koşan takım olmayacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2022 Perşembe - 13:38Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe - 14:08
Deveciler: Sıralama peşinde koşan takım olmayacağız

Merkezefendi Belediyesi Basket Kulübü Başkanı Veli Deveciler, ligde sıralama peşinde koşan bir takım olmayacaklarını, genç ve yetenekli oyuncuları yetiştirmeyi misyon edindiklerini belirtti.

Merkezefendi Belediyesi Basket Başkanı Veli Deveciler, yazılı açıklamasında, yollarına ING Basketbol Süper Ligi’nde devam etmekten mutlu olduklarını, maliyetleri dengeleyebilmek için genç ve yetenekli oyuncuları kadroya katacaklarını ifade etti.

Transferi genç oyuncular üzerine inşa edeceklerini vurgulayan Deveciler, “Kulübümüzün misyonu bellidir. Biz, büyük paraların harcandığı, lig sıralaması peşinde koşan bir takım olmayacağız. Amacımız genç, yetenekli, yerli ve yabancı oyuncuları bulup, yetiştirip geliştirmek, maliyetlerimizi dengelemek ve uzun yıllar ligde kalıcı olmaktır. Ekonomik şartların ağırlığını hepimiz yaşıyoruz. Çok para harcayarak kulübümüzü zor durumda bırakmaktansa, yeni çözümler aramamız gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

“TEMMUZDA TRANSFERLERİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Maliyetlerin arttığına dikkat çeken Deveciler, kısıtlı sayıdaki yerli oyuncuların ücretlerinin çok yükselmesinin, yabancı oyunculara dövizle ödeme yapılmasının dikkatli davranmayı gerektirdiğini kaydetti. Deveciler, şöyle devam etti:

“Geleceğe yatırım olarak gördüğümüz, kendini ispatlamak isteyen, genç, uzun vadeli, çok yetenekli, yerli ve yabancı oyuncularla anlaştık. Temmuz ayından itibaren hepsini açıklayacağız. Sezon başladığında herkes bu oyuncuları hayranlıkla izleyecek. Genç oyuncular buraya mücadeleye, kendilerini geliştirmeye ve şehri sahiplenmeye gelecekler. Hepsi burada birer yıldız olacak, o yüzden tercih ediliyor.

Büyük bütçemiz yok, hiç bir zamanda olmayacak. Rakiplerimiz çok güçlü ve onlarla aynı yöntemlerle yarışma şansımız yok. Ama 3. senemizde BSL denetiminden bir kez daha eksiksiz geçen sorunsuz bir mali yapımız var. Akılcı bir kültürle mantıklı ve gelecek vaat eden bir anlayışla ilerlemeye devam edeceğiz. Yıllar haklı olduğumuzu gösterecek. Bize güvenin, bu takım gökten buraya gelmedi. En alttan kazana kazana bulunduğumuz yeri hak ederek geldik. Lig başlayacak ve herkes harika bir takımı sahada görecek. O yüzden takıma gelen genç oyuncuları motive etmek takımı sahiplenmek hepimizin görevi. Ortak akılla, hep birlikte, yeni ve gerçekçi bir anlayışla ligin heyecanını yaşayacağız. Kısa süre sonra takımla ilgili tercihleri, hangi kararların hangi gerekçelerle verildiğini sizlerle paylaşacağız. Basketbol severlere saygılarımızı sunuyor, sabırsızlıkla ligin başlamasını bekliyoruz.”