Kadınlar Günü’nde yürüyüş yapıp, karanfil dağıttılar – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Kadınlar Günü’nde yürüyüş yapıp, karanfil dağıttılar

Kadınlar Günü’nde yürüyüş yapıp, karanfil dağıttılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Mart 2022 Salı - 16:44Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı - 17:08
Kadınlar Günü’nde yürüyüş yapıp, karanfil dağıttılar

Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Kadın Platformu iş birliğiyle düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde, yürüyüş gerçekleştirildi, karanfil dağıtımı yapıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, Denizli Valiliği önünde Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Buradaki törene Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu ve bileşenleri, Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Kadın Haklarını Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış ve kadınlar katıldı.

Buradaki törenin ardından Doğan, kadınlarla birlikte 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda sona eren yürüyüş gerçekleştirdi. Kadın hakları için düzenlenen yürüyüş sırasında kadınlara karanfil dağıtıldı.

 

DOĞAN: MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE VERİYORUZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yaptığı konuşmada, “Son yıllara baktığımızda kadın hakları konusunda ne kadar gerilediğimizi hep birlikte görüyoruz. Denizli dahil birçok ilimizde kadın cinayetleri gerçekleştiriliyor. Mobbinge, cinsel istismara, kadın cinayetlerine karşı sizlerle birlikte her türlü eylemi yapıyoruz. Amasız ve fakatsız indirimlerin uygulanmamasını istiyoruz. Bizler bu mücadeleyi hep birlikte veriyoruz. Biz 8 Mart’ı bir farkındalık günü olarak ilan etmek istiyoruz. 8 Mart’ı biz kadının sosyal hayatta, ticari hayatta, aile hayatında, bütün yaşam koşullarının iyileştirilmesi adına verdiğimiz mücadelenin simgesi olarak anmak istiyoruz. Kadın cinayetleri en kötü kanayan yaramız. Kadına karşı birçok şiddet uygulanıyor. Şiddetin her türlüsüyle mücadele ediyoruz. Geçen hafta Denizlimizde bir kadın eşi tarafından vahşice katledildi. kadınları katledenler sevdikleri. Her şey eğitimden geçiyor. Bu eğitimi özellikle erkeklere uygulatmamız ve öğretmemiz gerekiyor” dedi.

“ATATÜRK’Ü SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM”

Kadınların birlikte mücadele vermesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Doğan, “Bizler Merkezefendi Belediyesi olarak gerekli çalışmaları sizlerle birlikte, sizlerden aldığımız destekle yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bugün bir farkındalık, bir anma günü. Birçok Avrupa ülkesinden önce bize birçok hakkı tanıyan, birçok hukuksal hakkı tanıyan, kadının yönetimde söz sahibi olmasını, birçok meslekte yer bulmasını sağlayan büyük ve tek önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve minnetle bir kez daha anıyorum. Kadınlar birlikteyse güçlüdür. Güç birliği, hak arama mücadelesinde çok önemlidir. Verdiğiniz destek bizim için çok kıymetli. Bizler hep birlikte güçlüyüz. Kadın hakları konusunda gereken her şeyi sizinle birlikte yapacağız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

MERKEZEFENDİ KADIN KOOPERATİFİ 2 YAŞINDA

Öte yandan, Merkezefendi Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açılan Merkezefendi Kadın Kooperatifinin ikinci kuruluş yıldönümü kutlandı. Doğan, yürüyüşün ardından kooperatifte iki yıldır üretim yapan kadınlar ile bir araya geldi. Doğan, yıl dönümü pastasını kooperatifte emek veren kadınlar ile birlikte kesti.