Doğan: Kadınlarımıza bizler yol açtık, emin adımlarla ilerliyorlar – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan: Kadınlarımıza bizler yol açtık, emin...

Doğan: Kadınlarımıza bizler yol açtık, emin adımlarla ilerliyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Aralık 2023 Cuma - 15:01Güncelleme: 22 Aralık 2023 Cuma - 15:02
Doğan: Kadınlarımıza bizler yol açtık, emin adımlarla ilerliyorlar

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali’nin açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kadınlarımıza bizler yol açtık, şehrin her yerinde üretilen ürünler hemşehrilerimizle buluşsun ve satın alınsın istiyoruz” dedi.

İlçe genelindeki çalışmalarına tüm hızıyla devam eden Merkezefendi Belediyesi, girişimci kadınlara ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda destek olmak amacıyla Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali’nin beşincisini düzenledi.

 

250’nin üzerinde standın yer aldığı festivalin açılış programına; Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay, Merkezefendi Halk Eğitim Müdürü Harun Maden, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"EMİN ADIMLARLA İLERLİYORLAR”

Üretici kadınların her zaman yanında olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, mutlu vee heyecanlı olduklarını söyledi. Doğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Her festivalimiz büyüyerek ve gelişerek devam ediyor. Üretici kadınlarımız, “Ürettiğimiz ürünün değeri, emeğimizin karşılığı Merkezefendi Belediyesi ile vücut buldu” diyorlar. Bu da bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Bizler herkes üretsin istiyoruz. Kadınların üretimdeki yeri, değeri ve emeği çok farklı. Öyle işler, öyle eserler ortaya çıktı ki kadınlarımızın ürettiği, dijital ortamda satışına sunar hale geldi. Kadınlarımıza bizler yol açtık, şehrin her yerinde üretilen ürünler hemşehrilerimizle buluşsun ve satın alınsın istiyoruz. Yeni yıla giriyoruz. Yeni yıl barışın, sevginin, huzurun, kardeşliğin, adaletin, hukukun, demokrasinin tesis edildiği bir yıl olur. Bizler de yeni yıl coşkusuyla festivalimizi bugün açıyoruz. Üç gün boyunca buradayız. Birçok etkinliğimiz var. Tüm hemşehrilerimi Merkezefendi Kültür Merkezimize bekliyorum”

“ÜRETİCİ KADINLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ise, “Üretici kadınlarımıza her türlü pozitif ayrımcılığı yapan belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum. Bu festivalin düzenleyen Başkan Şeniz Doğan ve ekibine teşekkür ediyorum “ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, kadın üreticilerinin emeklerini sergilediği stantları gezdi. Festival ilk günü, canlı karikatür performansı, ‘Obur ile Geveze Define Peşinde’ isimli çocuk tiyatrosu ve Tolgay’ın sahne aldığı kadınlar matinesi ile devam edecek.