Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali söyleşi ve etkinliklerle başladı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali...

Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali söyleşi ve etkinliklerle başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Aralık 2022 Cuma - 18:53Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma - 18:53
Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali söyleşi ve etkinliklerle başladı

Merkezefendi Belediyesi tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali’nde düzenlenen söyleşi, konferans ve etkinliklerle başladı.

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali’nin açılışına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Ayşe Sarıkaya, sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin temsilcileri, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  

“ÜRETEN VE GELİŞTİREN BİR BELEDİYEYİZ”

Üçüncü defa düzenlenen festivalde kadın girişimcilerin, 250 stantta ürünlerini satışa sunduğunu belirten Doğan, üreten, gelişen ve geliştiren bir belediye olduklarını söyledi. Festivali 500 kadınla birlikte düzenlediklerini kaydeden Doğan, “Üreten kadınlarımız kendisini geliştirmeye devam ediyor. Biz de onlara yönelik festivaller, söyleşiler ve çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Girişimci kadınlarımızın birbirinden güzel ürünleri stantlarda yerlerini aldı, hepsi çok güzel. Tasarım alanında kadınlarımız harikalar yaratıyor. Kadınlarımızın el emeği ve alın terinin sergilendiği bu festival bizim için çok kıymetli. Üçüncü kez düzenlemiş olduğumuz festivalimizi 500 kadınımızla gerçekleştiriyoruz. Festivalimizi ikiye böldük 250 kadınımızı yılbaşı konseptinde, diğer 250 kadınımızı da Şubat ayında düzenleyeceğimiz festivalimizde yer verdik. Bir kadın başkan olarak projelerimizde ve etkinliklerimizde her zaman kadınlarımızın yanındayız“ diye konuştu.

“KADINLAR EL EMEKLERİNİ KOLAYLIKLA SATABİLECEK”

Üreten kadınların ürünlerinin satılması ve tanıtımı konusunda her daim yanlarında olduğunu dile getiren Doğan, Merkezçarşısı isimli e-ticaret sitesiyle kadınların el emeklerini dijital ortamda rahatlıkla satabileceklerine değindi. Doğan, “Ülkemizin ve dünyamızın dijital ortamda yaygınlaştığı bu dönemde kadınlarımız 'E-Ticaret' üzerinden el emeklerini rahatlıkla satabilecekler. Üçüncü festivalimizin sonunda yaptığımız ve dönüşünü aldığımız güzel bir proje. Buradan bütün kadınlarımıza sesleniyorum. Festivalimize katılın veya katılmayın, esnaf olun veya olmayın Merkezefendimizin 'Merkezçarşısı' isimli 'E-Ticaret' sitemize üye olun. En azından bir giriş yapın, bakın ve kendinizi geliştirin. Bu kadınlarımızın içinden marka değeri yaratan ve ürünlerini markalaştıran, yol alan kadınlarımız olacak” dedi.

“KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Festivalde üçüncü yıla girdiklerini anımsatan Doğan, “Bizler üç yıldır ne olursa olsun her zaman kadınlarımızın yanındayız. Kadın mutluysa, kadın aydınlanıyorsa o toplum aydınlanır. Bu ülkenin kaderini kadınlar değiştirecek. Bugün festivalimize katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SAHRAP SOYSAL SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal da festival kapsamında bir söyleşi gerçekleştirdi. Denizli’nin yöresel yemekleri hakkında konuşan Soysal, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Çok değerli ve kıymetli bir festivalde sizlerle bir arada olmak bana enerji veriyor. Stantları dolaşarak kadınların yapmış olduğu el emeği ürünleri gördüm. Bu festivalin yapılmasında başta Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Sevenleriyle bir araya gelen Soysal, girişimci kadınların stantlarını da tek tek dolaştı.

TABİP ODASI’NDAN KONFERANS

Merkezefendi Belediyesi ve Denizli Tabip Odası arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol çerçevesinde ProfDr Osman Özdel Hepimiz Aynı Gemide Miyiz isimli konferansta ilişkiler, evlilik ve bağlanma konusunda sunum gerçekleştirdi Uzman Dr Şehabettin Çetin ise boşanma ve boşanamama konuları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, girişimci kadınların stantlarını ziyaret etti.