Engelsiz Fest, özel bireylerin katıldığı kortejle başladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Engelsiz Fest, özel bireylerin katıldığı kortejle...

Engelsiz Fest, özel bireylerin katıldığı kortejle başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Aralık 2022 Cuma - 16:43Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma - 17:34
Engelsiz Fest, özel bireylerin katıldığı kortejle başladı

Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen Engelsiz Fest, özel bireyler ve ailelerin de katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Engelsiz Fest, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Kadın Kolları Başkanı Işık Kodal Kurt, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan, Okul Aile Birliği Başkanı Yeter Çam, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda özel birey ile ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

Festivalin ilk gününde, gün boyunca süren workshoplar, animasyonlar, sürpriz etkinlikler düzenlenirken, Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi’nde eğitim gören özel bireylerin yaptığı el emeği ürünler stantlarda sergilendi. Günün son etkinliği ise ‘Ah Necibe’ isimli tiyatro oyunu olacağı bildirildi.

 

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Özel bireylerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Doğan, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile engellerle mücadele eden bireylere yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak ‘Sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik bilinci ile toplumsal katkıyı geliştirme’ hedefi oluşturmuş, bu hedef kapsamında belediyemiz; fiziki, eğitsel ve sosyal imkânların tüm bireyler için erişilebilir olmasını sağlama yolunda çalışmalar gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

ULAŞIM ARACI SAYISINDA %20 ARTIŞ

Ulaşım konusunda da özel bireylere destek olduklarını söyleyen Doğan, akademiden faydalanan öğrenci sayısını son 1 yılda yüzde 50, öğrencilerin ulaşımı için kullandıkları araç sayısında da yüzde 20 artış sağladıklarını söyledi.

Doğan, "Akademimizde atölye sayısını ise 16’dan 20’ye çıkarmayı sizlerin talepleri ve destekleri ile başardık. Ayrıca, Merkezefendi Belediyesi Engelsiz Yaşam Akademisi bünyesindeki servis araçlarımız ile sağladığımız engelsiz ulaşım hizmetimizde son bir yılda 580 vatandaşımızın 1350 defa çeşitli kamu kurumlarına ulaşımını sağladık ve sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

“GÜNDE 12 BİN BARDAK ÜRETİYORUZ”

Akademide yer alan kağıt bardak üretim atölyesinde özel bireylerle birlikte günde 12 bin adet kağıt bardak ürettiklerini kaydeden Doğan, “Bu üretimde elde ettiğimiz karı da engelsiz yaşam akademisi öğrencilerine eşit bir şekilde paylaştırıyoruz. Bir belediye başkanınızdan ziyade, bir kadın, bir anne, bir kardeş, bir abla ve bir evladınız olarak şunu ifade etmek istiyorum ki asıl engel sevgisizliktir. Tüm imkânlarım ile hepinizin yanında olmaya devam edeceğime söz veriyorum” diye konuştu.

“SİZLER MUTLU OLUN Kİ, BİZ MUTLU OLALIM”

Okul Aile Birliği Başkanı Yeter Çam ise konuşmasında, "Hepiniz bu güzel farkındalık gününe hoş geldiniz. Bu özel günde buraya gelen tüm misafirlerimiz bizim gönül dostumuz, herkese teker teker teşekkür ediyorum. Bizler sizleri çok seviyoruz. Elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Sizler mutlu olun ki, biz mutlu olalım. Sevgi, paylaşıldıkça çoğalır” sözlerine yer verdi.

Festivalin ikinci gününde ise stantların 10.00’da açılacağı, saat 11.00’de engelli spor kulüplerine malzeme dağıtımı gerçekleştirileceği bildirildi.