Doğan, Merkezefendi’de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan, Merkezefendi’de görev yapan muhtarlarla bir...

Doğan, Merkezefendi’de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Ekim 2021 Çarşamba - 11:29Güncelleme: 20 Ekim 2021 Çarşamba - 19:59
Doğan, Merkezefendi’de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçede görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi.

Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan, Necdet Yılmaz ve Fatih Coşkun, Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci, Denizli Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Damla Tuna Bilgen, muhtarlar ve birim müdürleri katıldı.

“MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞINI OLUŞTURUYOR”

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, burada yaptığı konuşmada, Muhtarların devlet ile vatandaş arasındaki en uç noktadaki temsilci olduğunu belirtti. Uslu, “Muhtarlarımız toplumun, demokrasinin ilk temel taşını oluşturuyor. Muhtarlarımız mahalle ve köylerimizdeki insanlarımızın dert babası, ilk ulaştığı kişidir. Muhtarlarımız ikili bir görev ifade ediyorlar. Muhtarlarımız seçimle geliyorlar. Aynı zamanda bir kamu görevlisi ve yine devletle vatandaş arasındaki en uç noktadaki temsilci konumundalar. Muhtarlarımızın işi belki hepimizden zor. Bir taraftan kamu görevlerini idare edecek bir taraftan da mahallesindeki vatandaşları idare edecek, onların memnuniyetini tesis edecek. Bu duygu ve düşünceler ile Muhtarlar Gününüzü tekrardan tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi.

“MERKEZEFENDİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Muhtarların çok önemli ve zor bir görevi yerine getirdiğini belirten Doğan, saygı ve sevgiyle hep birlikte Merkezefendi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Vatandaşların yaşadıkları sıkıntılarda ilk olarak muhtarlara ulaştığını kaydeden Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizler hemşerilerimizin üzüntüleriyle, sevinçleriyle ve mutluluklarıyla uğraşırken; bir taraftan da onların kamu kuruluşları ile bağlantılarını sağlayıp o mahallenin, orada yaşan insanların sorunlarını çözmeye çalışıyorsunuz. Zor bir göreviniz var. Bu anlamda emekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren 50 muhtarımızla iş birliği içinde çalışmaya gayret ediyoruz. Hep beraber bir salgın dönemi geçirdik, maalesef acı kayıplarımız oldu. Eski Muratdede Mahalle Muhtarımız ve eski Muhtarlar Derneği Başkanımız Adnan Kuloğlu muhtarımızı da bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyorum, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Bütün muhtarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. 2,5 yıldır saygı ve sevgi çerçevesinde çalıştık. Merkezefendi için çalışmaya da devam edeceğiz.”

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Yüreci ise, “Muhtarlık müessesemiz, teşkilatımız 19 Ekim 1829 yılında kuruldu. Görev yaptığımız sürede çok kıymetli arkadaşlarımızı kaybettik. Onları rahmet ve minnetle anıyorum. Biz, büyük bir muhtarlık gurubu olarak büyük bir aileyiz. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a bizleri bugün onore ettiği için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.