Doğan: Atık Getirme Merkezi’yle israfı önlüyoruz – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Doğan: Atık Getirme Merkezi’yle israfı önlüyoruz

Doğan: Atık Getirme Merkezi’yle israfı önlüyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Haziran 2022 Perşembe - 15:58Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe - 15:58
Doğan: Atık Getirme Merkezi’yle israfı önlüyoruz

Merkezefendi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atık Getirme Merkezi için açılış töreni düzenlendi.

Törene Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Sarıoğlu Kocabay, İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökçe, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Coşkun, meclis üyeleri, muhtarlar, okul yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

“İSRAFI ÖNLÜYORUZ”

Burada konuşma yapan Doğan, göreve geldikleri günden bu yana çevreci projeler için çalıştıklarını belirterek, “Bugün itibariyle 1,5 milyon metrekare yeşil alanımız var” dedi. Atık Getirme Merkezi’nin çevreye, ekonomiye büyük katkı sağladığını kaydeden Doğan, “Çevre için önemli ve duyarlı işleri yapıyoruz. 14 farklı grupta atık toplayıp ayrıştırıyor, dönüştürüyoruz ve israfı önlüyoruz. Bu anlamda bizlere her zaman destek olan hemşehrilerimizden de büyük takdir topluyoruz. Türkiye’de çöp poşeti dağıtan üç belediyeden biriyiz. Mavi ve siyah çöp poşeti dağıtıyoruz. Çevre temizliği anlamında farklılık yaratıyoruz. Okullarımıza, kurumlarımıza atık toplama kutularını temin etmekten de geri kalmıyoruz. Atık pil kutuları her kurumumuzda, her okulumuzda var. Atık yağları da topluyoruz. 4 ton atık ilacın bertaraf edilmesini sağladık” diye konuştu.

“MERKEZEFENDİ VİZYON BİR İLÇE”

Merkezefendi’nin vizyon bir ilçe olduğunu dile getiren Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Merkezefendi vizyon, marka bir ilçe. Sıfır Atık Belgemizi aldık. Yaptığımız çalışmalar ile almamız da gerekiyordu zaten. Bu duyarlılığı, farkındalığı Türkiye genelinde yaymak istiyoruz. Sorumluluklarımız var. Yerel yönetimler olarak, anne, baba ve aile olarak temiz bir dünya ve çevre bırakmak hepimizin görevi. Bizler de buna önderlik etmeliyiz. Birçok kuruluş, dernek ve kurumla paydaşlık yapıyoruz. Çevre bilince neredeyse Merkezefendi Belediyesi oradadır, olmaya da devam edecektir. Bizler hiç durmadan gelişen dünyada, doğanın katledilmesine karşı hem hukuki hem de yerel yönetimler olarak sorumluluklarımızı yerine getirerek mücadelemizi vereceğiz. Çocuklarımıza çevre bilinci eğitimleri veriyoruz. Yeter ki çocuklarımız o bilinçle yetiştirsin. Güzel bir çevre bırakalım. Katılımlarınız için, emek verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Merkezimiz, Merkezefendimize ve Denizlimize hayırlı olsun.”

"DÜNYADA NÜFUS HIZLA ARTIYOR"

Dünyada nüfusuna hızla arttığna dikkati çeken Uslu ise, “Artan nüfusla birlikte dünyada gerçekten çevre sorunları aldı başını gitti. Geleceğe, gençlere yaşanabilir dünya bırakmak sadece Türkiye’nin değil tüm ülkelerin ortak meselesidir. İnsanlığın ortak malı olan çevreyi korumak, gelecek nesillere bir ortam bırakabilmek adına birlikte adımlar atılıyor. Dönüştürülebilir atıkların ekonomiye kazandırılması çok önemli. İnsan elinin az değdiği yerlerde bile atıklar oluyor. Denizi, ormanı, gölleri, çevreyi kirleten bu atıkları ekonomiye kazandırmak, dünyayı korumak ve tasarruf imkanı sağlamak yerel yönetimlerin üzerinde durduğu bir mesele. Merkezefendi Belediyemiz elini hızlı tutmuş. Bu merkezi kazandırmış. Çok güzel ve hayırlı bir hizmetin açılışını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından, Merkezefendi Belediyesi’nin yönetmelikte bulunan kriterleri yerine getirerek almaya hak kazandığı Sıfır Atık Belgesi, Doğan’a verildi. Ardından, Merkezefendi Belediyesi’nin çevre temizliği ve duyarlılığı ile gerçekleştirdiği çalışmalarda destekte bulunan Rukiye Urhan Anaokulu, Hacıeyüplü İlkokulu, Hayırseverler Ortaokulu, Ülker Yörükoğlu Bilim Sanat Merkezi, Hilmi Özcan Anadolu Lisesi, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi ve Güngör Aslan Anadolu Lisesi yöneticilerine plaket takdim edildi.

Fidan dikiminin de gerçekletirildiği törenin ardından protokol üyeleri tesisi gezdi.