Volkan Konak konseriyle Cumhuriyet Bayramı kutlaması – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Volkan Konak konseriyle Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Volkan Konak konseriyle Cumhuriyet Bayramı kutlaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2023 Pazartesi - 13:06Güncelleme: 30 Ekim 2023 Pazartesi - 13:07
Volkan Konak konseriyle Cumhuriyet Bayramı kutlaması

Merkezefendi Belediyesince, Cumhuriyet’in 100. yıldönümü kutlamaları dolayısıyla düzenlenen fener alayı ve Volkan Konak konseri, binlerce kişiyi bir araya getirdi. “Cumhuriyete yakıştı” dedirten kutlamada sevilen sanatçı, türkülerini Denizliler için söyledi.

Merkezefendi Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği, fener alayıyla başladı. Koşu Yolu’ndaki yürüyüşe katılanlar, daha sonra konser alanında buluştu. Volkan Konak’ın sahneye çıkmasıyla coşku zirveye ulaştı.

 

Volkan Konak, türkülerini peş peşe okurken, kendisini dileyenler de sevilen sanatçıya eşlik etti. Cep telefonlarının ışıkları ve Türk bayraklarıyla yaratılan ambiyans dikkati çekti. Bu arada, zeybek ekibi de sunduğu gösteriyle programa renk kattı.

Volkan Konak, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarına ve konsere büyük ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

DOĞAN: MERKEZEFENDİLİLER CUMHURİYETE ATASINA SIMSIKI BAĞLI

Etkinliğe katılanların Cumhuriyet Bayramını kutlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi’nin her bir sokağını karış karış yürüdüm. Cumhuriyet coşkusunu daha da artırmak için bayraklar dağıttım. Ben böyle bir sevgi, tutku ve bağlılık görmedim. Merkezefendililer ve Denizlililer Cumhuriyete ve Atasına sımsıkı bağlı. Bugün burada on binler var. Bir hayali devrime dönüştüren gerçekler ve kaybetmekten korktuğumuz, daima sahip çıktığımız bir Cumhuriyet var. Hepiniz Cumhuriyetin aydınlık yüzleri ve Atatürk’ün evlatlarısınız. Buradan hemşehrilerime seslenmek istiyorum. Yaşasın 29 Ekim, yaşasın sevgi, barış, kardeşlik. Daha umutla, daha coşkuyla yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Türkiye, yaşasın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk. Konsere katılan on binlerce Merkezefendili ve Denizlililere teşekkür ediyorum. Atatürk ile kalın Cumhuriyetle kalın” dedi.

KARACA: YAŞASIN CUMHURİYET, İLELEBET CUMHURİYET

TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, “Ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın altında muhteşemsiniz Denizli. Anıtkabir’deydim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarınızı sizler adına iletmek için oradaydım. On binlerce yurttaşın Cumhuriyet coşkusuna tanıklık ettim. Buradan bakınca Cumhuriyeti görüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek Cumhuriyetimizi emanet ettiği yaşı ne olursa olsun yüreği Cumhuriyet aşkıyla yanan gençlerimiz görüyorum. Cumhuriyet demek özgürlük demek. Cumhuriyetin 100. yaşındayız. Bizler başı dik Cumhuriyetin onurlu bireyleri olarak gururla yürüyorsak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını 85 milyonun hak ettiği demokrasi ile canlandıracağız. Yaşasın Cumhuriyet, ilelebet Cumhuriyet” diye konuştu.

HORZUM: CUMHURİYETİ KOLAY KAZANMADIK

CHP Denizli İl başkanı Ali Osman Horzum da, “Cumhuriyetimizin 100. yaşını hep beraber kutluyoruz. Burada bir arada olmamıza vesile olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir çift mavi gözünün ışığında Merkezefendi’de belediyecilik yapan kadın Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a teşekkür ediyoruz. Biz bu Cumhuriyeti kolay kazanmadık. Sizin azminiz ve kararlılığınız daha nice yüzyıllar yaşatacak. Cumhuriyete sahip çıkan sizler olduğunuz sürece ne göklerden bayrağımız inecek ne de minarelerden ezanımız susacaktır. Yeter ki Atatürk’ün ilkelerinde yürümeye ve çalışmaya devam edelim” ifadelerini kullandı.