Merkezefendi’nin 5 yılı planlanıyor – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’nin 5 yılı planlanıyor

Merkezefendi’nin 5 yılı planlanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ağustos 2019 Cumartesi - 10:45Güncelleme: 24 Ağustos 2019 Cumartesi - 12:02
Merkezefendi’nin 5 yılı planlanıyor

Merkezefendi Belediyesi’nin, 2020-2024 Stratejik Plan Toplantısı, “ortak akıl ortak gelecek” vurgusuyla yapıldı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, ilçeyi bugün hep birlikte hayal edip, yarın da birlikte yaşayacaklarını söyledi.

Merkezefendi Belediyesi’nin, ilçeye yönelik beş yıllık projelerinin yer aldığı ve bu süre içerisinde izlenecek yol haritasının açıklandığı 2020-2024 Stratejik Plan Toplantısı yoğun bir katılımla Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, toplantının açılış konuşmasında, gödeve geldikleri günden itibaren el ele vererek ilçeyi daha da yükseltmeye söz verdiklerini, geride kalan 5 ayda projelerin yüzde 20’sini hayata geçirdiklerini ifade etti.

“STRATEJİK PLANIMIZI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Çok çalışıp, Merkezefendi’yi vizyon ilçe yapmak istediklerini kaydeden Doğan, “Sadece bizim projelerimiz değil, sadece seçim öncesi vaatlerimiz değil, sizlerden gelecek projelerle, mahallelerimizin ihtiyacına göre belirlenen projelerle, işte bu ortak akılla stratejik planımızı hep birlikte yapmak istiyoruz. Bu amaçla siz değerli hemşerilerimizle, odalarımızla, sendikalarımızla yaklaşık mayıs ayının sonundan itibaren Merkezefendi ilçemizi masaya yatırdık. Buradan çıkan sonuçlar ve bugün bu salondan çıkan sonuçlarla Merkezefendi’mizin 2020-2024 yılı yol haritası belirlenecek. Şemikler’den Gümüşler’e, Sevindik’ten Başkarcı’ya, Gerzele’den Yenişehir’e bütün mahallelerimizi kapsayan, 7’den 70’e tüm Merkezefendili hemşirelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik projelerimizle birlikte stratejik planımızı hep birlikte inşa edeceğiz. Bizler inanıyoruz ki bugün birlikte hayal edeceğiz, yarın birlikte yaşayacağız. Bizler, sizlerle ve ortak akılla güçlüyüz” dedi.

“EN ÖNEMLİ PROJEM SEVGİYDİ”

Toplantıdan çıkacak olan fikirlerin çok önemli olduğunu belirten Başkan Doğan, “Dört buçuk aylık süreçte yaptıklarımızı ve 2020-2024 yılları arasında yapacaklarımızı anlattık. Tabi bugün buradan çıkacak projeler, fikirler bizim için çok önemli. Yola çıkarken birçok projemiz vardı. Fakat benim için her zaman artı bir dediğim projem vardı. O da sevgiydi. Bizler Merkezefendi’de sevgiyi, huzuru, barışı, kardeşliği tesis etmek istiyoruz. Sevgi olmadan bu projelerin önemi yok. Gerek mesai arkadaşlarımızla, gerek sizlerle, gerek Merkezefendili hemşerilerimle ilk projem benim için sevgidir. Şimdi söz sırası sizde. Bugün sizlerden çıkacak değerli fikir ve görüşler stratejik planın içine mutlaka alınacaktır. Yola çıkarken ben ve ekip arkadaşlarımın şiarı ortak akıldı. Stratejik planla ilgili ilk toplantımızı yapıyoruz. Devam eden süreçte de, bu ortak akıl çalışmalarını sizlerle birlikte yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“ORTAK PAYDAMIZ MERKEZEFENDİ”

Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ise, ortak paydanın Merkezefendi olduğunun altını çizerek, “5 yıllık bir dönemde ekonomik kalkınmasıyla, sosyal kalkınmasıyla, kültürel kalkınmasıyla ilgili neler hedefliyoruz, neler hayal ediyoruz? Bunu çok seçkin katılımcılarla birlikte tartışacağız. Merkezefendimiz, herkesin bildiği gibi Denizlimizin yükselen yıldızı. Merkezefendi’miz, Denizli’mizin gelişen kısmı, istikbali çok parlak olan, bugünden çok daha parlak olan bir ilçe. Ancak çok iyi planlanması, çok iyi yarının bugünden hazırlanması gerekiyor. Merkezefendi adına övünüyoruz. Eğitimdeki konumumuzdan büyük gurur duyuyoruz. Kıvanç duyuyoruz. LGS’de 565 Türkiye birincisinin 17’sinin Merkezefendi ilçesindeki okullardan çıkarmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Merkezefendi her şeyin en iyisine layık” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ MERKEZEFENDİ’DE YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK”

Pamukkale Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan ise, stratejik plan hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Küçükkaplan, “Ortak akıl, ortak gelecek mottosuyla Merkezefendimizin 2020-2024 stratejik plan hazırlama toplantısında bugünkü amacımız, siz değerli paydaşlarımızın fikirlerini geniş bir katılımla almaktır” diyerek, sözlerine şunları ilave etti:

“Stratejik plan, kurumların orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef önceliklerini, performans ölçütlerini ve izlenecek yöntemleri ile kaynak dağılımlarını içeren planlardır. Bugünkü çıkış noktamız, Merkezefendi’de yaşam kalitesini artırmak olacak. Tüm hemşerilerimizin, tüm paydaşlarımızın 2020-2024 açısından katılımı bizler için önemli. Stratejik plan, canlı bir süreçtir. Bu toplantıyı gerçekleştirmekle iş bitmiyor. Burada ortak akılla üretilecek projeleri uyguladıktan sonra, bu uygulamalarımızı paydaşlarımızla beraber kontrol ederek ulaşmak istediğimiz hedefe en etkin şekilde nasıl geleceğimizi konuşacağız. Belediye Başkanımıza bu planı sahiplenme noktasında yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum.”