Merkezefendi Belediyesine vergi ödemelerinde kullanılan kredi kartlarının bilgileri çalındı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesine vergi ödemelerinde kullanılan kredi...

Merkezefendi Belediyesine vergi ödemelerinde kullanılan kredi kartlarının bilgileri çalındı

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2020 Cumartesi - 10:39Güncelleme: 8 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:53
Merkezefendi Belediyesine vergi ödemelerinde kullanılan kredi kartlarının bilgileri çalındı

Merkezefendi Belediyesine kredi kartıyla emlak vergisi ödeyen bazı kişilerin bilgilerinin çalındığı ortaya çıktı. Ancak, kaç kişinin kredi kartı bilgilerinin çalındığı açıklanmadı.

Merkezefendi Belediye Meclisi toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, olayı anlatırken, “Birkaç ay önce Merkezefendi Belediyesinde ödeme yapan vatandaşlardan bazılarının kredi kartı bilgileri ele geçirilerek mağduriyet oluşturulmuştur. Sormak istiyorum Sayın Başkan: Merkezefendi Belediyemizde güvenlik açığı mı var? Eğer varsa bu bir an önce giderilmelidir. Çünkü Merkezefendi’de yaşayan 311 bin vatandaşın belediyemize güvenerek işlem yapmasını, güven duygusunu oluşturmak önceliğimizdir. Bu konularda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

DOĞAN DOĞRULADI, “BELEDİYE KAYNAKLI DEĞİL” DEDİ

Aki’nin bu konuşmasına yanıt veren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bu konuda bir sıkıntı yaşandığını söyledi. Doğan, “Emlak vergileri sonrasında kredi kartlarıyla ilgili bir sıkıntı yaşadık. Bu konuda Türkiye genelindeki bazı belediyelerde de sıkıntı oldu. Yazışmaları yaptık. Belediyemizin güvenliğiyle, kişisel verilerle ilgili bir sıkıntı olmamıştır. Bu konudaki belgemizi de aldık. Sisteme yeni dahil edilen bir bankadaki güvenlik zaafiyeti şifresiz işlem gerçekleştirilmesinden dolayı bu sıkıntı ortaya çıkmıştır. Bu sıkıntı ortaya çıktıktan sonra tamamen belediyenin ekranıyla şimdi yola devam ediyoruz. Böyle bir şey meydana gelirse belediyenin sorumluluğu olmadığı ortaya çıksın diye” dedi.