Kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan ve yem desteği – D20Haber
07.05.2024, Salı
13 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan ve yem...

Kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan ve yem desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Kasım 2023 Çarşamba - 16:23Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba - 16:24
Kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan ve yem desteği

Denizli’de, Merkezefendi Belediyesince “Kırsal Kalkınma Eylem Planı” uygulamasıyla kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan dağıtımı ile yem desteği için kura çekimi yapıldı.

Merkezefendi Belediyesi, “Kırsal Kalkınma Eylem Planı” doğrultusunda verilecek küçükbaş hayvan ve yem desteğinin kura çekimi Denizli Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda yapıldı. Kura çekimine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Köy-Koop Başkanı Mehmet Varol, Denizli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu, muhtarlar ve kadın yetiştiriciler katıldı.

 

Kura çekimiyle Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa, Aşağışamlı ve Eskihisar mahallelerinde 180 koyun ile koç dağıtımı yapılacak 30 kadın yetiştiriciler belirlendi. Yetiştiricelere ayrıca yem desteği de sağlanacak.

Kırsal Kalkınma Eylem Planı ile amaçlarına adım adım ulaştıklarını söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, maliyetlerin arttığı, alım gücünün azaldığı ve ekonomik krizin yaşandığını, göreve geldikleri tarihten bu yana üreticilerimizin yanında olduklarını, onların üretmesi, toprakla ve hayvanla ilgilenmesi bilinci ile çalışmalarına destek olduklarını belirtti.

“DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Uygulamalar ve desteklerle üreticilerin, yetiştiricilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Doğan, “İlçemizdeki her dört çocuktan üçüne Merkezefendi Halk Süt’ü ulaştırıyoruz. Bugün itibariyle aylık ortalama 40 ton süt alımı yaparak yerel süt üreticilerimize 500 bin TL değerinde destek sağlıyoruz. 1 milyon 300 bin litre sütü çocuklarımıza ulaştırdık. Çiftçilerimize fide desteğinde bulunuyoruz. Herkes ekip biçsin, boş arazi kalmasın diye bu desteğimizi gerçekleştirdik. 4 yılda toplamda 2 milyon 60 bin kilogram fideyi çiftçimize hibe ettik. Ekonomik şartların zorlaştığı dönemde 100 ton gübre desteği sağladık. Ekonomik kriz üreticilerimizin adeta belini büktü. Süt üreticilerimize, girdi maliyetlerinin arttığı bu günlerde 100 ton yem desteği sağladık. Bizler üretim istiyoruz. İlçemizde, ilimizde ve ülkemizde üretim olsun. Üreticilerimizi var gücümüzle destekleme kararlığımızı sürdüreceğiz” dedi.

“KADINLARA TAM DESTEK VERİYORUZ”

Merkezefendi’de kadınlara pozitif ayrımcılığın olduğunu vurgulayan Doğan, “Kadınların üretmesi gerekiyor. Onlar ne kadar sosyal hayatın içinde olursa ülkemizin daha ileriye gideceğini düşünüyorum. Kadının özgürleşmesi, toplumun içinde yer alması, sosyal hayatta bulunması için tarımdan hayvancılığa ve iş hayatına onlara tam destek veriyoruz. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz küçükbaş hayvan dağıtımı programımızın. 2021 ve 2022 yıllarında hibe ettiğimiz hayvan varlığımızı bugün itibariyle üç katına çıkardık. Merkezefendi Belediyesi olarak iki yıl içinde küçükbaş hayvan alımı yapmadan diğer üretici kadınlarımıza da küçükbaş hayvan desteğinde bulunabileceğiz. Bu yılki desteğimiz hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

BİRLİK BAŞKANLARI DOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Denizli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kadir Özdemir, Denizli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Topaloğlu ve Köy Koop Denizli Birlik Başkanı Mehmet Varol, bu yıl da gerçekleştirilen ‘5 Koyun 1 Koç ve 6 Aylık Yem Desteği’ projesinden dolayı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kura çekimi gerçekleştirilerek ismi çıkan kadın üreticilere, hayvanları ve yemleri teslim edildi.