Merkezefendi Belediyesi Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali başladı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesi Girişimci Kadınlar ve El...

Merkezefendi Belediyesi Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Şubat 2024 Cuma - 18:25Güncelleme: 9 Şubat 2024 Cuma - 18:26
Merkezefendi Belediyesi Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali başladı

Merkezefendi Belediyesinin altıncısını düzenlediği Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali başladı. Kadınların açtıkları stantlarda ürünlerini satabileceği festivalde çeşitli etkinliklere de yer verilecek.

Merkezefendi Belediyesinin kadınlara destek amacıyla başlattığı Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali Kültür Merkezi’nde başladı. Festivalin açılış programına Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, belediye başkan yardımcıları Fatma Bakcan ve Hüdai Tirit, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

DOĞAN: KADIN, ÜRETİM, EMEK DENİLİNCE MERKEZEFENDİ AKLA GELİYOR

Kadınların el emeği ürünlerini 250 dolayındaki stantta satışa sunduğu festivalin açılışında konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Kadın, üretim ve emek deyince ilk akla gelen şey Merkezefendi ilçemiz ve Merkezefendi Belediyemiz oluyor. Bugün itibariyle Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivalimizin altıncısını gerçekleştirmenin mutluluğunu, onurunu ve keyfini kadınlarımızla beraber yaşıyoruz. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadınız, destek oldunuz. Kadınlarımız üretsin, üretimin içinde olsun istiyoruz. Gerçekleştirmiş olduğumuz bu festivalimizde Merkezefendi'de ve Denizlimizdeki kadınlarımızın ne kadar üretken ve üretimin içinde olduğunu görüyoruz. Festivalimiz 3 gün boyunca dolu dolu geçecek. Desteklerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

İLHAN, DOĞAN’I KUTLADI

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ise,“Kadınlarımız tarafından verilen çalışmalara sonsuz saygı duyuyorum. Üretici kadınlarımıza her türlü pozitif ayrımcılığı yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ı ve girişimci kadınlarımızı tebrik ediyorum. Tüm girişimci kadınlarımıza hayırlı işler diliyorum” diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI

Festivalin yarınki (cumartesi) bölümünde, Ritmin Melekleri darbuka gösterisi sunacak. Çocuklar için kum boyama etkinliği, canlı karikatür performansı, magnet boyama etkinliği, çocuklar için sevgi bilekliği yapımı, bez çantaya taş baskı boya etkinliği, çerçeve boyama etkinliği, kukla gösterisi etkinlikleri gerçekleştirilecek. Kadınlar matinesinde Tolgay’ın sahne alacak.

Festivalin son gününde ise önlük taş baskı etkinliği, bez çantaya taş baskı etkinliği, canlı karikatür performansı, Ritmin Melekleri darbuka gösterisi, ebru etkinliği gerçekleştirilecek.

Çocuklar için de sevgi bilekliği yapımı, kum boyama etkinliği ve kukla gösterisi gerçekleştirilecek. Etkinliklerin ardından saat 20.00’de Merkezefendi Belediye Orkestrası 90’lar Pop Konseri kostümlü konseptli performans sergileyecek.