Merkezefendi Belediyesinde sahte kaşe ve çalıntı şifreyle 8 milyonluk işlem yapıldı iddiası – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinde sahte kaşe ve çalıntı...

Merkezefendi Belediyesinde sahte kaşe ve çalıntı şifreyle 8 milyonluk işlem yapıldı iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Ağustos 2020 Çarşamba - 21:02Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı - 20:54
Merkezefendi Belediyesinde sahte kaşe ve çalıntı şifreyle 8 milyonluk işlem yapıldı iddiası

Merkezefendi Belediyesi’nde AK Partili Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun yardımcılığını yapan Y.G’nin eşi üzerine kurulan, ancak farklı isimlere devri yapılan yapı denetim şirketinin belediye personelinin bilmesi gereken şifreleri elde ettiği, sahte kaşe yaptırarak ödenmeyen paraları ödemiş gibi gösterdiği, bu yolla 8 milyon lirayı bulan bir vurgun yapıldığı iddia edildi. Merkezefendi Belediyesi, yapı denetim firması hakkında suç duyurusunda bulundu.

Merkezefendi Belediyesi’nin sahte kaşesini kullanılması ve şifrelerin çalınmasıyla gerçekleştirildiği öne sürülen 8 milyon liralık vurgun olayı, görevli memurun dikkatiyle ortaya çıktı. Muhammet Subaşıoğlu döneminin belediye başkan yardımcılarından Y.G’nin eşi tarafından kurulan ve 6 yılda 7 kez el değiştirdiği iddia edilen S. Yapı Denetimi Şirketinden gelen evrağa vurulan kaşenin, Merkezefendi Belediyesine ait kaşe ile uyuşmadığını fark eden memur, durumu amirine bildirdi. Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın da hukukçu başkan yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan’ı görevlendirmesiyle olayın boyutları ortaya çıktı.

 • 8 milyon liralık vurgun iddiasıyla ilgili operasyon yapıldı

ELE GEÇİRİLEN ŞİFREYLE SİSTEME GİRİLMİŞ

S. Yapı denetim şirketinin, belediye personelinin şifresini ele geçirerek Merkezefendi Belediyesi’ne ait sisteme girdiği, Maliye’ye ödemesi gereken miktarı ödenmiş gibi göstererek aslında ödeme yapmadığı, “ödendi” makbuzunu da sahte kaşe ve imza ile dosyaya eklediği öne sürüldü.

MEMURLAR DA ŞİKAYETÇİ OLDU

Bunun üzerine Merkezefendi Belediyesi, vatandaşlardan alınan, ancak Maliye’ye aktarılmadığı iddia edilen 8 milyon lirayla ilgili Cumhuriyet Savcılığa suç duyurusunda bulundu. Göz ameliyatı için rapor aldığı sırada şifresi kullanılarak belediyenin sistemine S. Yapı Denetim Şirketinden girildiği tespit edilen E.S. ile diğer memurlar D.G. ve H.M. de şifrelerinin çalındığını ileri sürerek suç duyurusunda yaptı.

22 DOSYADA SAHTE KAŞE VE İMZA

Şirketin, 1 Ocak 2019’dan sonra uygulamanın artık internet üzerinden yapılmaya başlanması nedeniyle sahte imza ve kaşe ile şifre hırsızlığı yoluna başvurduğu sürülüyor. Şirketin 22 dosyada sahte imza ve kaşe kullandığı, 17 dosyada da çaldığı şifre ile işlem yapıldığı tespit edildi.

“VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK” AÇIKLAMASI

Savcılığın başlattığı soruşturmanın nasıl sonuçlar vereceği merak edilirken, dosyaları inceleyen Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan, dosyalarında sahte imza ve kaşe kullanılan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi.