Merkezefendi’deki lavanta bahçesi mora büründü – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’deki lavanta bahçesi mora büründü

Merkezefendi’deki lavanta bahçesi mora büründü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Temmuz 2023 Pazartesi - 13:12Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı - 12:48
Merkezefendi’deki lavanta bahçesi mora büründü

Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki lavanta bahçesi, çiçek açıp mora büründü. Lavanta bahçesi, fotoğraf çektirmek ve görsel güzelliği yaşamak isteyenlerin uğrak noktalarından oldu.

Merkezefendi Belediyesi, Yenişafak Mahallesi’ndeki dere yatağının sırtlarına lavanta dikti. Büyüyüp gelişen lavantalar ürün vermeye başlarken, bu mevsimde açtığı mor çiçekler de görsel zenginlik oluşturdu.

Hasat dönemi yaklaşan lavanta bahçesine giden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, koluna sepet takıp lavanta topladı. Doğan, mora bürünen bahçede anı fotoğrafı çektirmek için gelenlerle de sohbet etti.

“HEMŞEHRİLERİMİZİN İLGİSİNDEN MEMNUNUZ”

Lavanta bahçesinin yeşil alan ile ilgili çalışmalarının farklı bir projesi olduğunu söyleyen Doğan, vatandaşların bu alanları yoğun olarak kullanmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Doğan, “Daha yeşil, daha yaşanabilir ve daha güzel bir Merkezefendi için çalışıyoruz. İlçemize kazandırdığımız lavanta bahçemiz mis kokusu ve hoş görüntüsüyle ayrı bir renk oluşturuyor. Hemşehrilerimiz de buraya gezmeye, keyifli vakit geçirmeye ve fotoğraf çekilmeye geliyor. Bu mor manzaranın rahatlatıcı etkisi,hoş kokusu ve eşsiz güzelliği ile lavanta bahçelerimizi herkesin görmesini tavsiye ediyorum” dedi.

15 BİN LAVANTA VE ADAÇAYI BULUNUYOR

Yenişafak Mahallesi’nde 35 dekarlık büyüklüğe sahip lavanta bahçesi, seyir terasları ve yürüyüş yollarıyla ziyaretçilerine hizmet veriyor. Burada kimileri evlilik teklifinde bulunurken, çiftler nişan veya evlilik öncesi anı fotoğrafı çektirmeye geliyor.

15 bin lavanta bitkisi ve adaçayı bulunan bahçede fotoğraf sanatçıları da çalışmalar yapıyor.