Merkezefendi’de 25 bin 400 ton atık geri dönüştürüldü – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’de 25 bin 400 ton atık...

Merkezefendi’de 25 bin 400 ton atık geri dönüştürüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2023 Cuma - 11:07Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma - 11:08
Merkezefendi’de 25 bin 400 ton atık geri dönüştürüldü

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 4 yılda 25 bin 400 ton atık geri dönüştürülerek, ekonomiye yeniden kazandırıldı.

Merkezefendi Belediyesi, ilçede geri dönüşüm ve atık yönetimi çalışmalarını sürdürüyor. Çevre kirliliğinin önüne geçerek, atıkların geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılması çalışmaları olumlu sonuçlar verdi. 2019 yılından bu yana ilçede 25 bin 400 ton atık toplanıp geri dönüşümü sağlandı.

 

MOBİL ATIK MERKEZLERİ FAYDA SAĞLIYOR

Geri kazanılabilir atıkların, diğer atıklarla karışmadan kaynağında ayrı toplanması ile geri kazanım sürecinin daha sağlıklı işlemesi sağlıyor. Bu amaçla ilçenin belli noktalarına kurulan ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ ile kağıt, metal, plastik, elektrikli-elektronik, cam, bitkisel yağ ve pil gibi atıklar kaynağından ayrı bir şekilde toplanıyor.

Toplanan atıklar Denizli’de ilk olan Karahasanlı Mahallesi’nde faaliyete geçirilen Merkezefendi Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getirilerek mevzuata uygun olarak bertaraf edilmesi için ilgili tesislere yönlendiriliyor.

140 BİN HANEYE YILLIK 20 MİLYON ATIK POŞETİ

Merkezefendi’de atık yönetimi, atıkların ayrıştırılarak toplanması, atıkların azaltılması, geri dönüştürülmesi ve kompostlaştırılması yoluyla yapılmaya devam ediyor. İlçedeki 140 bin haneye yıllık 20 milyon olmak üzere; organik atıkların toplanması için siyah, geri dönüşüm ve kazanım malzemelerinin toplanması için mavi poşet dağıtılıyor.

DOĞAN: SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

Çevre konusunda her zaman hassas olduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, geri dönüşümün çevreyi korumada önemli bir yol olduğunu söyledi.

Çevre ve doğa konusunda sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirten Doğan, “2019 yılından bu yana çevre dostu, doğayı koruyan ve kaynaklarını doğru kullanan bir belediye olarak bir yandan çalışmalarımızı hayata geçirirken bir yandan da geliştirmeye devam ediyoruz. Şu anda yaşanan bir iklim krizi mevcut. Bu kriz beraberinde de ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Yerel yönetimler olarak çevre, doğa ve geri dönüşüm konusundaki tüm sorumluluklarımızın bilincinde olarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğanın korunduğu, çevrenin temiz olduğu, sağlıkla ve huzurla yaşayacağımız bir dünya dileği ile” dedi.