Deveciler: TBF’nin aldığı karanın yasal dayanağı yok, tahkimden döner – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Deveciler: TBF’nin aldığı karanın yasal dayanağı...

Deveciler: TBF’nin aldığı karanın yasal dayanağı yok, tahkimden döner

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ağustos 2020 Pazar - 00:10Güncelleme: 23 Ağustos 2020 Pazar - 00:11
Deveciler: TBF’nin aldığı karanın yasal dayanağı yok, tahkimden döner

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulübü Başkanı Veli Deveciler, Türkiye Basketbol Federasyonunun verdiği ret kararının yasal dayanağı olmadığını ve bunun tahkimden döneceğini bildirdi.

TBF, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulübü’nün Süper Lige alınma başvurusunu reddetti. Bu karar üzerine Denizli Basket Kulübü’nden yapılan açıklamada, verilen kararla ilgili Tahkim kuruluna gidileceği belirtildi. Kulübün federasyon kararıyla ilgili eleştirilerine TBF’den “3 milyon liralık teminat mektubu verilmediği ve nakit ödeme yapılmadığı” şeklinde yapılan açıklamaya Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler yanıt verdi. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile son günlerde defalarca konuştuklarını belirten Deveciler, şunları kaydetti:

"Teminat mektubu ile ilgili olarak ilk başvurduğumuz bankada işlemlerin gecikeceğini anlayınca bir yönetici arkadaş şahsi hesabından başka bir bankaya başvurdu. Ancak kabul edilmeli ki bu tür işlemler birkaç gün alabiliyor. Dolayısıyla biz de TBF'ye teminatla ilgili belgeleri en geç pazartesi veya salı günü vereceğimizi söyledik. Türkoğlu da bize kuraya katılacağımızı, belgeleri salı veya çarşamba verebileceğimizi söyledi.

Kaldı ki Bandırma'nın ligden çekilmesi yeni bir gelişme. Henüz iki gün geçti. Dolayısıyla bizden istedikleri belgeler ile ilgili startı, Bandırma'nın çekildiği tarihte vermiş olmaları gerekirdi. Hüseyin Beşok ile yaptığımız konuşmada da kendisinden kuraya gireceğimizi duyduk. Bu konuşmalara iki belediye başkanımız da şahittir. Biz her şeyin yolunda gittiğini düşünürken, lige alınmadığımız açıklaması ile karşılaştık. Bu kararla TBF, başkan Hidayet Türkoğlu'nu yalancı durumuna düşürmüştür. TBF'nin aldığı kararın yasal dayanağı yok ve bu karar Tahkim'den döner."

KULÜBÜN AÇIKLAMASI

Merkezefendi Belediyesi denizli Basket Kulübü’nün açıklamasında da şu ifadelere yer verildi:

“TBF açıklamasının beklediğimiz şekilde olduğunu belirtmek isteriz. Hiçbir idari ve hukuki altyapısı ve dayanağı olmayan açıklamadan çıkardığımız sonuçlar şunlardır:

1. Federasyon kendi talimatlarından habersizdir.

2. Federasyonun resmi yazışma usulü olmayıp telefonla konuları çözme becerisine sahiptir.

4. Federasyon kendisini övmekten, varlık sebebi olan kulüplerin varlığını ve önemini unutmuştur.

Bu şartlar altında telefonla anlaşma ilkesini benimsemediğimiz için kurumsal yapımıza uygun olarak, Tahkim Kurulu'na başvuru yapacağımızı kamuoyu ile paylaşırız.”