CHP’li Orhan Karaca, MERTAŞ yönetiminden ayrıldı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. CHP’li Orhan Karaca, MERTAŞ yönetiminden ayrıldı

CHP’li Orhan Karaca, MERTAŞ yönetiminden ayrıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:47Güncelleme: 8 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:47
CHP’li Orhan Karaca, MERTAŞ yönetiminden ayrıldı

Merkezefendi Belediyesinin şirketi olan Merkezefendi Temizlik Ulaşım İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (MERTAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Karaca, görevinden ayrıldığını açıkladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle görevi bıraktığını söyleyen Karaca, ihraç istemiyle de CHP İl Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Yerel seçimin üzerinden 1,5 yıl geçerken, Merkezefendi Belediyesinde eski dostlar arasında ayrılık rüzgarları esmeye başladı. 2014-2019 döneminde Merkezefendi Belediye Meclisinde CHP üyesi olarak birlikte görev yapan Şeniz Doğan ile Orhan Karaca’nın yolları 2019 yerel seçim sürecinde de kesişti. İkili seçim döneminde birlikte çalışırken, 26 Nisan 2019’da yapılan genel kurul ile Karaca, Merkezefendi Belediyesinin şirketi olan MERTAŞ’ın Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi.

Ancak, CHP Merkezefendi eski İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in ekibinden olan Orhan Karaca ile Başkan Şeniz Doğan’ın arası son dönemde açıldı. Bu süreç 20 Temmuz’da yapılan genel kurulda Karaca’nın MERTAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılmasıyla sona erdi.

KARACA’DAN AYRILIĞI DUYURAN AÇIKLAMA

Karaca, MERTAŞ Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılmasıyla ilgili “Gelir tablosu, hesap bilançosu ve faaliyet raporunun ibra edilmesi, sonraki dönemi planlanması için 20.07.2020 tarihinde yapılan olağan genel kurulda, gündeme yönetim kurulu üyeliği değişiminin görüşülmesi maddesinin de konulması şahsıma gösterilen vefanın karşılığı, bir sonun başlangıcıydı. Şirketin yönetim kurulu başkanı ve genel müdürüne tek başına temsil yetkisi verilmesiyle, yönetim kurulu üyeliğinin neredeyse hiçbir görevinin olmadığı söyleyerek, şirket yönetiminden ayrıldım” açıklamasını yaptı.

Yönetim kurulu başkanlığını ve genel müdürlüğünü Ergün Ürekli’nin üstlendiği MERTAŞ’da Süleyman Semerci, Osman Tığ ve Aydın Aslan yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

CHP’DEN İHRACI DA İSTENDİ

Öte yandan, Orhan Karaca, kesin ihraç talebiyle CHP İl Disiplin Kuruluna sevk edildi. Karaca, disiplin kuruluna savunma verdiğini belirtti.