“Bu İşte Bir Umut Var” belgeseli için salon dar geldi – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. “Bu İşte Bir Umut Var” belgeseli...

“Bu İşte Bir Umut Var” belgeseli için salon dar geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2019 Perşembe - 16:39Güncelleme: 10 Ekim 2019 Perşembe - 16:39
“Bu İşte Bir Umut Var” belgeseli için salon dar geldi

Galası geçtiğimiz günlerde antik kent Laodikya’da yapılan ve bir dönem eğitime damgasını vuran Köy Enstitülerini anlatan “Bu İşte Umut Var” isimli belgesel, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gösterime sunuldu. Salon, belgeseli izlemeye gelenlere yetmedi, konukların bir bölümü yere oturarak izledi.

Denizlili Jale İncekol’un yönetmenliğini yaptığı “Bu İşte Bir Umut Var” isimli belgesel, Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde gösterime sunuldu. Servergazi Salon’da gösterilen belgeselde, Cumhuriyet tarihinde önemli bir eğitim modeli olan Köy Enstitüleri anlatılıyor. Denizlililer, Merkezefendi Belediyesi’nin de katkılarıyla çekilen filmi izlemek için salonu hınca hınç doldurdu.

Köy enstitülerinden mezun olan öğretmenlerin ve öğrencilerin rol aldığı filmin sonunda bir konuşma yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Sizler, köy okullarına bir ışık oldunuz, bir umut oldunuz. Sadece köy enstitülerimiz değil, 17 yılda 16 bin köy okulumuz kapatıldı. Artık o okullarımızda, köylerimizde milli bayramlarımız kutlanmıyor, istiklal marşımız okunmuyor. Bizler filmin adı gibi ‘Bu İşte Bir Umut Var’ bizler de bir umut oluruz, bizler de insanların gönlünde taht kurarız. Aydınlanmayı ilk sizlerle birlikte başlatırız” dedi.

Filmin ana sponsoru DESİAD’a teşekkür eden Doğan, Merkezefendi Belediyesi olarak projeye ellerinden gelen katkıyı koymaya çalıştıklarını belirtti. Alkışı ve övgüyü en çok hak edenin Yönetmen Jale İncekol olduğunu ifade eden Doğan, sözlerine şunları ekledi:

“Büyük emekler verdiniz. İyi ki sizler gibi insanlar var, iyi ki çok değerli öğretmenlerimiz var. Bizler buralardaysak, bu görevleri yapıyorsak siz değerli Atatürk ilke ve devrimlerinden gelen siz çok değerli öğretmenlerimiz sayesindedir. Bu yeni dönemde Türkiye’deki bu değişiklikle beraber bizde Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacağız. Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin sonuna kadar izinde olacağız. Özellikle yeni nesil çocuklarımızın bu bilinçle yetiştirilmesi için Merkezefendi Belediyesi olarak, Belediye Başkanı olarak elimizden geleni hep birlikte yapacağız. Sizler her zaman bize destek oldunuz, bizler de her daim sizlerin arkasında olacağız. Bugün buraya geldiniz salon çok kalabalık çok teşekkür ediyorum. Bugün tekrardan bende bir ümit doğdu. Türkiye’nin aydınlık yüzlerini bir kez daha selamlıyorum.”