Alzheimer Yaşam Merkezi’nde Babalar Günü etkinliği – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Alzheimer Yaşam Merkezi’nde Babalar Günü etkinliği

Alzheimer Yaşam Merkezi’nde Babalar Günü etkinliği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2022 Cuma - 17:11Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma - 17:11
Alzheimer Yaşam Merkezi’nde Babalar Günü etkinliği

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Babalar Günü’ne özel düzenlenen etkinlikte, Alzheimer Yaşam Merkezi’ndeki büyüklerle bir araya geldi.

Alzheimer Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen programa Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve merkezde kalan büyükler katıldı.

Alzheimer rahatsızlığının yaşama sevincinin ve moralin yüksek tutulmasının önemli olduğunu dile getiren Doğan, “Bu pazar kutlanacak olan Babalar Günü öncesinde, Alzheimer Yaşam Merkezimizdeki büyüklerimizle bir araya geldik. Varlığı ile çocuklarına özgüven aşılayan büyüklerin babalar günlerini kutladık.Değerli büyüklerimize sevdikleriyle birlikte, huzurla geçecek bir ömür diliyor. Tüm babaların saygıyla ellerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

Alzheimer Yaşam Merkezi’nin gönlünde farklı bir yeri olduğunu söyleyen Doğan, “Buranın bizim gönlümüzdeki yeri çok farklı. Birlikte ilkini gerçekleştirdiğimiz Alzheimer Yaşam Merkezimiz,Denizli ve Türkiye için örnek oldu. Rahatsızlığın evreleri var. Bazı davranışlar kalıcı hale getirilebiliyor ama bununla ilgili eğitim verebilecek bir kurum ve bir tesis yoktu. Bunu biz sizlerle birlikte kurduk ve teşhis ettik”dedi.

“SİZLER ÇINAR AĞACISINIZ”

Aktif Yaş Alma Merkezi’nin de önemli olduğunu kaydeden Doğan, şunları söyledi:

“Buralarda da keyifli vakitler geçirebileceğiniz, kurslar edinebileceğiniz, el becerilerinizi kullanabileceğiniz ve teknolojiyi biraz daha öğretebileceğimiz bir merkez. Sizlerin evden çıkıp bu merkezlere gelmesinin, buraya gelen diğer katılımcılarla sohbet etmesinin, sıkıntınızı derdinizi paylaşmanızın dahi hayatınızın kalitesini arttırması açısından çok önemli. Bütün kıymetli büyüklerimizin Babalar Günü'nü kutluyorum. İyiki varsınız. Sizler çınar ağacısınız. Evlatlar yetiştirdiniz, hayatla mücadele ettiniz. Hayat zorluklarına rağmen çocuklarınız için direndiniz, çalıştınız ve çabaladınız. Sizlerin yüzünüzdeki o gülümsemeyi görmek benim için çok önemli. Buralara gelmek, buralara devam etmek bedensel, zihinsel ve psikolojik sağlık açısından çok önemli.”