Kale Belediyesinden taciz olayı açıklaması – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. KALE
  8. /
  9. Kale Belediyesinden taciz olayı açıklaması

Kale Belediyesinden taciz olayı açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Eylül 2022 Perşembe - 09:23Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe - 09:23
Kale Belediyesinden taciz olayı açıklaması

Denizli’nin Kale ilçesinde meydana gelen taciz olayıyla ilgili Kale Belediyesinden yazılı açıklama yapılarak, adli ve idari soruşturmanın devam ettiği, yargı kararına göre hareket edileceği belirtildi.

• TIKLAYIN | Belediyede taciz skandalı 

Kale Belediyesinde zabıta olarak görev yapan S.D.’nin, yine belediyede görev yapan bir kadın personele cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından bir açıklamada Kale Belediyesinden geldi. Açıklama şöyle:

“Birkaç gün önce basına yansıyan ve hali hazırda adli makamların olaya el koyduğu Belediyemiz personellerine yönelik olarak devam eden soruşturma kapsamında bir kısım medya organlarında özellikle Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Mehmet Salih Sağınç hedefe alınarak yapılan maksatlı ve gerçeği tam olarak yansıtmayan haberler hakkında kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Haberlere konu olay ile ilgili olarak Belediye Başkanlığımız nezdinde derhal idari soruşturma açılmış olup, süreç halen devam etmektedir. Taraflarının müracaatı üzerine de Kale Cumhuriyet Savcılığı tarafından da soruşturma başlatılmış ve adli süreç hukuki işlemlerle birlikte devam etmektedir.

Bu aşamada ceza soruşturması ile birlikte idari soruşturmanın devam ediyor olması karşısında Belediye Başkanlığımız üzerine düşen hukuki sorumluluk ne ise onun gereğini yapmış ve halen de yapmaktadır. Bir kısım basın yayın kuruluşlarında Belediyemizi ve Başkanımızı töhmet altına alan; soruşturmanın gizliliğini ihlal eden ve sanki Belediye Başkanlığımız tarafından hiçbir biçimde işlem yapılmamış gibi yapılan haberler doğrudan başkanımızın şahsına atılan kirli bir iftira ve karalama kampanyası haline gelmiş ve kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Olayın tarafı olan personelin mahremiyeti, özel hayatın gizliliği ve masumiyet karinesi de dikkate alınarak çok hassas olan konu hakkında bağımsız Türk yargısının vereceği karar neticesine göre hareket edilecektir.

Ayrıca yine bir internet sitesinde olayın taraflarının karakol ifadelerinin paylaşılması; henüz yargılama aşamasının tamamlanmadığı, iddianamenin hazırlanmadığı bir ortamda hem kişisel verilerin ihlal edilmesi hem de henüz kesinliği belli olmayan iddiaların gerçekmiş gibi algılanmaya sebep olacak şekilde taraflı, mesnetsiz, kamu oyunu yanıltmaya yönelik yapılan haberler maksatlı ve ön yargılıdır.

Konu ile ilgili hukuki ve idari süreç devam etmektedir. Belediye Başkanlığımız ve Başkanımız Mehmet Salih Sağınç konunun takipçisidir.”