Yazar Kemal Yalçın, Atatürk ve mübadeleyi anlattı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. Yazar Kemal Yalçın, Atatürk ve mübadeleyi...

Yazar Kemal Yalçın, Atatürk ve mübadeleyi anlattı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2019 Salı - 14:39Güncelleme: 12 Kasım 2019 Salı - 14:39
Yazar Kemal Yalçın, Atatürk ve mübadeleyi anlattı

Denizlili ünlü yazar Kemal Yalçın, memleketi Honaz’da verdiği konferansta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mübadele dönemini anlattı.

Honaz Belediyesinin ev sahipliğinde, “Atatürk ve Mübadele” konulu konferans düzenlendi. Konferansa, “Emanet Çeyiz”, “Seninle Güler Yüreğim”, “Sürgün Gülleri”, “Hayatta Kalanlar”, “Süryaniler ve Seyfo” kitaplarının yazarı Kemal Yalçın konuşmacı olarak katıldı.

Halen Almanya’da yaşayan Yalçın, Atatürk sevgisinin hiç bitmeyeceğini belirterek “Ben yıllardır yurt dışında yaşayan birisi olarak, hiçbir ülkede insanların kurucu liderlerini bu kadar sevdiğini görmedim. Bu toprakların insanlarının Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgisi içten, samimi ve çıkarsız. Bu sevgi her geçen yıl daha da artıyor. Bundan sonra da artacağa benziyor. Onu ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum” dedi.

Yazdığı Emanet Çeyiz kitabında mübadele insanlarının hayatını anlattığını anımsatan Yalçın, “Benim atalarıma, Rum komşuları tarafından bırakılan emanet bir çeyizi sahiplerine götürmek için yola çıkmıştım. İnanılmaz hayat hikayelerine ulaştım. Mübadillerin yaşadığı sıkıntılar, dertler, acıları bir araya getirerek gelecek kuşaklara bir miras bıraktım. Şimdi burada Selanik’ten gelenlerin çocuklarını, torunlarını görmekten dolayı çok mutluyum” diye konuştu.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ise, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu toprakların bağımsızlığı için verdiği mücadeleyi anlattı. Mübadeleye de değinen Kepenek, “Mübadeleyle halen ilçemizin Hisar Mahallesi’nde yaşayan muhacir kardeşlerimizin ülkemize gelmesini sağladı. Onların ne büyük zorluklar yaşadığını hep duyduk. Benim çocukluğumda sıra arkadaşlarımın ikisi de muhacirdi. Onlarla okudum ve çok güzel günler geçirdim. Selanikli olan Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerilerinin ilçemizde olmasından dolayı çok mutluyuz. İnşallah onları ata topraklarına götüreceğiz” ifadelerini kullandı.