Kepenek farklı kazanacağını söylemiş, inanan olmamış – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. Kepenek farklı kazanacağını söylemiş, inanan olmamış

Kepenek farklı kazanacağını söylemiş, inanan olmamış

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Haziran 2019 Pazartesi - 03:28Güncelleme: 3 Haziran 2019 Pazartesi - 03:28
Kepenek farklı kazanacağını söylemiş, inanan olmamış

Honaz’da yenilenen belediye başkanlığı seçiminin galibi olan CHP’li Yüksel Kepenek, “2 Haziran'daki seçimi farklı kazanacağım” dediğinde ve kaç farkla kazanacağını bir kağıda yazdığında inanan olmamış. Ancak, bugün sandıklar açıldığında Kepenek, tahmininin de üzerinde bir oyla seçimi farklı kazandı.

Millet İttifakı’nın Honaz belediye Başkan adayı olarak 31 Mart seçimine giren CHP’li Yüksel Kepenek, 8 oy farkla seçimi kazandı. AK Parti’nin itirazı üzerine oylar tekrar sayıldı ve fark önce 5’e, sonra da 1’e düştü. Bu kez AK Parti YSK’ya itirazda bulundu ve kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle seçim iptal edildi.

“FARKLI KAZANACAĞIM” DEMİŞ

YSK’nın belirlediği takvim uyarınca Honazlı seçmenler bugün bir kez daha sandık başına gitti. Kepenek seçimi bu kez resmi olmayan sonuçlara göre 1 oy değil, 2 bin 337 oy farkla kazandı. Bu fark “beklenmedik sonuç” olarak nitelendirildi.

Ancak, Yüksel Kepenek bu sonucun kendisi için sürpriz olmadığını iddia etti. Kepenek, kendisine yakın bir isme “Bu seçimi en az 265 oyla kazanacağım. Fark bin 529’a kadar çıkabilir” demiş ve iddiasını da bir kağıda yazıp vermiş. Sandıklar açıldığında Kepenek “farklı kazanacağı” iddiasında haklı çıktı. Hatta fark tahmininden çok daha fazla oldu.

Bu konuyu kendisine sorduğumuzda, “Ben istatistik derslerine giriyorum. Bin 529 oy fark olacağını gördüm. Allah bu farkı, hatta daha fazlasını bana gösterdi. Destek veren herkese teşekkür ediyorum” yanıtını verdi.