Honaz’da Yerel Tohum Merkezi açıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. Honaz’da Yerel Tohum Merkezi açıldı

Honaz’da Yerel Tohum Merkezi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2019 Pazartesi - 13:51Güncelleme: 30 Aralık 2019 Pazartesi - 13:51
Honaz’da Yerel Tohum Merkezi açıldı

Denizli’nin Honaz ilçesinde, üreticileri ithal tohumdan uzak tutup, yerel tohuma özendirecek olan Yerel Tohum Merkezi açıldı.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in seçim vaatlerinden biri olan Yerel Tohum Merkezi faaliyete geçirildi. Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde bulunan binada açılan yerel tohum merkeziyle ilgili olarak tohumlar toplanmaya başlandı. Yerel Tohum Merkezi’nin başına bir ziraat mühendisini getiren Başkan Yüksel Kepenek, bu çalışmanın bölgenin kaderini değiştirebileceğini söyledi. Bununla ilgili olarak yine aynı bölgede fide üretim alanının da hazırlandığı kaydedildi.

Üreticileri ithal tohumdan kurtarıp yerel tohuma özendirmek istediklerini söyleyen Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, “Honaz Belediyesi olarak üreticilerimizi ithal tohumdan uzak tutarak yerel tohuma özendirecek Yerel Tohum Merkezimizi faaliyete geçirdik. Üreticilerimiz yerel tohum kullanarak daha verimli, daha kaliteli ürünler elde edecek. Bunu başaran birçok il ve ilçede üreticilerimizin daha fazla kazandığını, üretimlerini artırdığına şahit oluyoruz. Bunu biz de başaracağız. Elinde yerel tohum olan herkesi Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde bulunan Yerel Tohum Merkezi'ne bekliyoruz” dedi.