HAK-İŞ, Kepenek hakkında suç duyurusunda bulundu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. HONAZ
  8. /
  9. HAK-İŞ, Kepenek hakkında suç duyurusunda bulundu

HAK-İŞ, Kepenek hakkında suç duyurusunda bulundu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mayıs 2021 Pazartesi - 15:06Güncelleme: 3 Mayıs 2021 Pazartesi - 15:34
HAK-İŞ, Kepenek hakkında suç duyurusunda bulundu

HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek hakkında sendikayla ilgili sözlerinden dolayı suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

HAK-İŞ Denizli İl Başkanı Sezai Söylemez, yaptığı yazılı açıklamada, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in 30 Nisan’da kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarında sarf ettiği çirkin sözleri esefle karşıladıklarını belirtti.

• Kepenek, sendikacılar için sinkaflı söz etti mi, bu iddiayla ilgili CHP’li başkan ne dedi?

Kepenek’i emek örgütlerine yönelik çirkin sözleri ve ithamlarından dolayı kınadıklarını, kendisini özür dilemeye çağırdıklarını ifade eden Söylemez, açıklamasında şunları kaydetti:

“Başkan Kepenek, sendikaları iyi bildiği savıyla HAK-İŞ ve Memur-Sen’in kurucusu olduğunu ve denetleme kurulu üyeliği yaptığını iddia etmektedir. Sayın Kepenek, HAK-İŞ ve bağlı sendikaları ile bu sendikaların şubelerinin yönetim organlarında hiçbir zaman yer almamıştır. İddiaları asılsızdır. 1 Mayıs dolayısıyla emek ve sendikaların öneminden bahsetmesi iki yüzlülüktür.

Sendikaların görevi emekçilerin haklarını işverenler karşısında korumak, iş yerlerinde iş barışını tahsis etmek ve işçiler lehine kamuoyu oluşturmaktır. Başkan Kepenek, başarısızlığını emek örgütlerine maletmeye çalışmaktadır.

Ses kayıtları dikkatlice incelendiğinde, asıl amacın ne olduğu anlaşılmaktadır. Sayın Kepenek, kamuoyuna yansıyan ses kayıtlarından açıkça anlaşılacağı üzere, en iyi sendikanın kendisi olduğunu söyleyerek emekçileri sendikalarından koparmaya ve örgütsüzlüğe davet etmektedir. Oysa bugün belediyelerde iş barışı varsa bu sendikaların sayesindedir.

İş barışını bozarak çıkar elde etmeye çalışan Honaz Belediye Başkanı Kepenek’i çirkin sözleri ve ithamlarından dolayı bir kez daha kınıyor, özür dilemeye davet ediyoruz. HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Honaz Belediye Başkanına ait ses kaydı nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur. Süreç tarafımızca dikkatle ve titizlikle takip edilecektir.”