14.10.2026, Çarşamba
15 °C / 17 °C Denizli Hava Durumu

Belediyenin borçları bitti, bütçe 65,8 milyon lira fazlalık verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Ocak 2026 Cumartesi - 12:46Güncelleme: 24 Ocak 2026 Cumartesi - 12:50
Belediyenin borçları bitti, bütçe 65,8 milyon lira fazlalık verdi

Denizli’nin Honaz Belediyesi, borçlardan kurtulup bütçede fazlalık verir hale geldi. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, 2025 yılına ait mali tabloyu belediye binası astığı dev afişle kamuoyuyla paylaştı. Tabloya göre, Honaz Belediyesi 2025 yılını 65 milyon 897 bin 640 lira fazlalık vererek kapattı.

Ülkede yüzlerce belediye borç yükü altında bulunurken, bu nedenle de yatırım yapamaz hale gelirken ve kimi belediyeler personel maaşını ödemekte güçlük çekerken, Honaz Belediyesinden “Bütçü 65 milyon 897 bin 640 lira fazlalık verdi” açıklaması geldi.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in paylaşımında, Honaz Belediyesi banka hesaplarının düzenli ve sağlam bir yapıda olduğu, kamu kurumları ve bankalara herhangi bir borcunun bulunmadığı açıklandı.

Kepenek, göreve geldikleri günden bu yana belediyenin öz kaynaklarıyla toplam 865 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini, yapılan yatırımların tamamının Honaz’a hizmet, altyapı, proje ve geleceğe yönelik çalışmalar için kullanıldığı belirtti.

Honaz Belediyesi’nin hesap verebilirlik, dürüstlük ve halk odaklı yönetim anlayışıyla yoluna devam ettiğini vurgulayan Kepenek, mali bilgilerin düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılmasının bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Paylaşılan mali durum tablosu, vatandaşlar tarafından belediye binasında incelenebiliyor. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Haberin DevamıReklam




“Şeffaf Belediyecilik, Güçlü Honaz sloganıyla vatandaşımız için çalışıyoruz. Honaz Belediyesi olarak, her yıl düzenli olarak belediyemizin mali durumunu hemşehrilerimizle paylaşmayı bir gelenek ve sorumluluk olarak görüyoruz. Bu kapsamda 2025 Yılı Mali Durum Tablomuzu yine belediyemiz binasına asarak halkımızın bilgisine sunduk.

Mali tablomuza göre, belediyemizin banka hesapları düzenli ve güçlü bir yapıdadır. Kamu kurumlarına ve bankalara herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır. 2025 yılı bütçemiz 65 milyon 897 bin 640,77 TL fazla vermiştir. Göreve geldiğimiz günden itibaren Belediyemiz’in öz kaynakları ile toplamda 865 milyon TL yatırım yaptık. Honaz’ın her kuruşu, yine Honaz için hizmete, yatırıma ve geleceğe harcanmaktadır.

Hesap verebilir, dürüst ve halktan yana belediyecilik anlayışıyla kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Tüm halkımızın bilgisine, saygıyla”

DENİZLİ (İHA)