Sütü için keçi sürüsüne eşekleri de ekledi – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Sütü için keçi sürüsüne eşekleri de...

Sütü için keçi sürüsüne eşekleri de ekledi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Temmuz 2017 Salı - 09:49Güncelleme: 25 Temmuz 2017 Salı - 09:49
Sütü için keçi sürüsüne eşekleri de ekledi

Çivril’in Kocayaka Mahallesi’nde yaşayan ve keçi yetiştiriciliği yapan Mustafa Karaçoban, okuduğu gazete haberinden sonra “her derde deva” olarak gösterilen eşek sütü elde etmek için, keçi sürüsüne şimdi de eşekleri ekledi. Karaçoban, 6 eşeğin 2’sinin süt verdiğini, birçok kanser ve astım hastasının süt almak için kendisine geldiğini söyledi.

Çivril’e 12 kilometre uzaklıkta bulunan Kocayaka Mahallesi’nde 200 keçiden oluşan sürüsüyle yetiştiricilik yapan Mustafa Karaçoban, gazetede okuduğu bir haberden etkilenerek, sütü için eşek beslemeye başladı. Evindeki 2 eşeğe 4 tane daha ilave eden Karaçoban, şimdilik 2’sinin süt verdiğini, gelecek yıl eşek sütü üretimini 8-10 litreye çıkarmak istediğini söyledi.

ASTIM VE KANSER HASTALARI ALIYOR

Eşeğin 12 ay süt verdiğini ifade eden Karaçoban, “Eşek yıl boyu sağılabilen bir hayvan. Yavrusu sütten kesildikten sonra da süt verebilir. Eşek sütü çok yağlı ve şifalı bir süt. Geçen yıl süt satmaya başladım. En çok astım ve kanser tedavisi görenler almaya geliyor. Gelenlere genelde eşek sütünü sağar sağmaz tükettiriyoruz. Sütü bardak ya da litre olarak satıyorum. Sütün litre fiyatı 100 lira ama bardakla alanlar ve hemen burada içenler için belli bir fiyatımız yok şifa bulsunlar gönüllerinden ne koparsa razıyız” dedi.

Astım ve kanser tedavisi görenlerin yanında mide rahatsızlığı olanlarında eşek sütünü tedavi için tercih ettiğini anlatan Karaçoban, “Eşek sütü diğer sütlere oranla daha yağlı olduğu için mide içinde çok faydalı, özellikle ülser ve mide yanması olanlar bir iki bardak içtikten sonra iyi oluyorlar” diye konuştu.

Sütü için keçi sürüsüne eşekleri de ekledi