Denizli’nin Çivril ilçesinde yalnız yaşayan, gözleri görmeyen ve duyma problemi yaşayan 82 yaşındaki Sultan Deniz’in sağlıklı bir bakım ve yaşam için huzurevine yerleştirilmesi gerekiyor. Ancak Sultan Nine, bu öneriye “Çivril Huzurevi olursa kabul ederim” yanıtını verdi. Bunun üzerine devreye giren İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Elvan Çakmakçı’ya boş yer olmadığı söylendi.
Sultan Deniz… Çivril’in Özdemirci Mahallesi’nde tek odalı bir evde yalnız yaşıyor. Katarakt nedeniyle gözleri görmeyen Sultan Nine, duyma problemi de yaşıyor. Yaşlılık nedeniyle bakıma ihtiyaç duyuyor. Yemeğini komşularının getirdiğini, birkaç ayda bir de banyo ettirildiği söylemesi de yaşanan dramı apaçık ortaya koyuyor.
ÇİVRİL’DEN BAŞKA YERE GİTMEK İSTEMİYOR
Sultan Deniz’in kış gelmeden huzurevine yerleştirilmesi için çaba harcayan İYİ Parti Çivril İlçe Başkanı Elvan Çakmakçı, Özdemirci’ye gitti. Huzurevine yerleştirilmesi yönündeki önerisine Sultan Nine “Çivril olursa giderim, başka yere gitmem” yanıtını aldı. Çakmakçı, Çivril Huzurevi yetkilileri ile görüştüğünde ise boş yer olmadığı belirtildi.
Çakmakçı, huzurevi için girişimlerini sürdüreceğini belirterek, “Kaldığı tek göz odalı ev, sağlığı için hiç uygun değil. Çivril Huzurevi yetkilileri ile tekrar görüşeceğim. Kış bastırmadan inşallah bir yer ayarlanır” açıklamasını yaptı.
VALİ ATİK’E ÇAĞRI
Bu anlatımlar üzerine D20HABER.COM olarak Denizli Valisi Sayın Ali Fuat Atik’e Sultan Nine’ye yardım için, Çivril Huzurevine yerleştirilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrıyı yaparken de inanıyoruz ki karşılıksız bırakılmayacaktır.