Su seviyesinin azaldığı Işıklı Gölü’nde papatya tarlaları oluştu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Su seviyesinin azaldığı Işıklı Gölü’nde papatya...

Su seviyesinin azaldığı Işıklı Gölü’nde papatya tarlaları oluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Haziran 2021 Cumartesi - 12:17Güncelleme: 12 Haziran 2021 Cumartesi - 12:17
Su seviyesinin azaldığı Işıklı Gölü’nde papatya tarlaları oluştu

Denizli’nin Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü’nde, kuraklık nedeniyle su yarı yarıya azalınca papatya tarlaları oluştu. Nilüferlerle ünlü gölde tur rehberleri ise oluşan papatya tarlaların turistlerin ilgisini çektiğini ifade etti.

Kuraklık sebebiyle su seviyesi yüzde 50 azalan Işıklı Gölü’nde debinin düşmesi ilginç görüntüler oluştu. Nilüferleriyle ünlü olan gölün bazı noktalarında papatya tarlalarının oluştuğu görüldü. Sarı beyaz renkleri ve kokusuyla göl suyu üzerindeki papatya tarlaları yerli ve bayancı turistlerin, fotoğraf sanatçılarının, doğa tutkunlarının ve evlilik teklifi yapmak isteyenlerin uğrak yeri olduğu belirtildi.

“PAPATYA TURLARI BAŞLADI”

Nilüfer tarlalarıyla ünlü gölge ilk kez böyle bir manzara ile karşılaştıklarını belirten tur rehberi Özer Çetinkaya, oluşan devasa büyüklükteki papatya tarlalarının da göle ayrı bir güzellik kattığını söyledi. Çetinkaya, “Su seviyesinin düşük olması nedeniyle göl üzerinde papatya tarlaları oluştu. Çok güzel bir kokusu var. Yerli ve yabancı turistler için uğrak bir yer haline geldi” dedi. Nilüfer turlarının ardından papatya turlarına başladıklarını aktaran Çetinkaya, “Çok güzel bir alan herkesin gelip görmesini tavsiye ederiz. Daha önce bu kadar oluşmuyordu. Uçsuz bucaksız, göz alabildiğince papatya tarlaları var” dedi.

DENİZLİ (İHA)