Öğretmen ve öğrencisi 70 yıl sonra yeniden buluştu – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Öğretmen ve öğrencisi 70 yıl sonra...

Öğretmen ve öğrencisi 70 yıl sonra yeniden buluştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Kasım 2019 Pazartesi - 19:35Güncelleme: 25 Kasım 2019 Pazartesi - 19:35
Öğretmen ve öğrencisi 70 yıl sonra yeniden buluştu

Denizli’nin Çivril ilçesinde 86 yaşındaki Ahmet Özdemir, 70 yıl önce mezun olduğu ilkokulundaki öğretmenini bulmak için yıllarca uğraştı. En sonunda öğretmeni Osman Karaca’yı bulan Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 94 yaşındaki öğretmeninin elini öperek hayır duasını aldı.

İlçede Bozda İlkokulu’ndan 948-1949 eğitim öğretim yılında mezun olan Ahmet Özdemir (86), aradan geçen 70 yılın ardından Özdemir, 4 ve 5. sınıfı okutan öğretmeni Osman Karaca’yı (94) bulmaya karar verdi. Dedektif gibi iz süren Özdemir, öğretmenini Çivril’de buldu. Özdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenine büyük bir sürpriz yaparak onu ziyaret etti. Özdemir, “Öğretmenimin sağ olduğunu duydum. Oğlumdan yardım istedim. Çivril'de yaşadığını öğrendik. Yaşadığı mahallenin muhtarını bulduk. Onun aracılığıyla kızına ulaştık. Kızı geldi bizi öğretmenimin yanına götürdü. Beni tanıdı. Öğretmenimin bizler ilk öğrencileriydik. Bazılarımızı Gönen Köy Enstitüsünün sınavlarına götürdü. Bir de ilkokulun ilk öğrencileriydik ve yaşımızda ilkokul yaşından biraz büyüktü. Örneğin, ben 11 yaşında ilkokula kaydoldum. Eğitmen Mustafa Ersoy da 1-2 ve 3.’cü sınıfı okuduk. Ondan bir diploma aldık. Sonra 4. ve 5. sınıfı Osman Karaca öğretmenimde okuduk. 5. sınıf diplomasını aldık” dedi.

“KÖYLÜLER ÇOCUKLARINI OKUTMAKTA HEVESLİYDİLER”

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kendisine yapılan sürprize çok şaşırdığını ama bir o kadar da sevindiğini kaydeden Karaca, “Çivril’e en uzak köydü. Başöğretmenlik sınavlarına girmek için uğraştım ama olmadı. Tayin istedim, Bozdağ’a verdiler ve orada 2 yıl kaldım. Yıllar sonra bir kez gittim. Bir daha gitmek nasip olmadı. Kurtuluş Savaşı’nda askerden kaçan bir veteriner subay, uzun süre köyde kalarak köylüyü hem okutmuş hem de askeri eğitim vermiş. Bu yüzden köylüler çocuklarını okutmakta hevesliydiler” diye konuştu.
DENİZLİ (İHA)