Millet İttifakı ‘TC konulsun’ dedi, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Millet İttifakı ‘TC konulsun’ dedi, Cumhur...

Millet İttifakı ‘TC konulsun’ dedi, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2019 Cuma - 16:45Güncelleme: 17 Mayıs 2019 Cuma - 17:02
Millet İttifakı ‘TC konulsun’ dedi, Cumhur İttifakı  oylarıyla reddedildi

Çivril Belediye Meclisi'nde, belediye tabelasına "TC" yazılması için Millet İttifakı'nca verilen önerge Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddedildi.

Genç Çivril Gazetesi'nin haberine göre, Çivril Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında, Millet İttifakı'nca belediye tabelasına TC yazılması konusunda önerge verildi. Bu önerge MHP Meclis Üyesi Lütfi Karaman dışında, Başkan Niyazi Vural ve AKP ile MHP meclis üyelerinin oyları ile reddedildi.

CHP'Lİ YAZICI'DAN AÇIKLAMA

Çivril Belediye CHP Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, önergenin gündeme alınmasının reddedilmesi üzerine sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Çivril Millet İttifakı meclis üyeleri olarak mayıs meclis toplantımızda belediye tabelasının önüne T.C. Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin konulmasının gündeme alınması için verdiğimiz dilekçe Cumhur İttifakı meclis üyelerinin 13 üyesi ve Başkan Niyazi Vural tarafından reddedilerek gündeme alınmamıştır. Türkiye ve Cumhuriyetten rahatsız olanlar bir kez daha gerçek yüzlerini göstermiş, tabelada dahi olsa Türk ve Cumhuriyet olgularına tahammülleri olmadığını göstermiştir. Çivril halkı Türklüğünden utanan ve tabelaya dahi koymaktan korkan Cumhuriyeti diline alamayanları utançla anacaktır. Oylamada T.C. ibaresinin tabelaya konması yönünde oy kullanan Cumhur ittifakının MHP’li Meclis üyesi Lütfü Karaman’ı cesareti ve ilkeli duruşundan dolayı kutlarım. Türklük ve Cumhuriyet tabelalardan kalksa bile bu milletin kalbinden asla silinmeyecek