FETÖ’den tutuklu ama ismi kaymakamlık sitesi ile 1 caddede duruyor – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. FETÖ’den tutuklu ama ismi kaymakamlık sitesi...

FETÖ’den tutuklu ama ismi kaymakamlık sitesi ile 1 caddede duruyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Kasım 2017 Pazar - 00:09Güncelleme: 12 Kasım 2017 Pazar - 00:09
FETÖ’den tutuklu ama ismi kaymakamlık sitesi ile 1 caddede duruyor

Çivril Belediyesi’ne isim tepkisi… Geçmiş yıllarda ilçede görev yapan ve Irgıllı’da bir caddeye ismi verilen, ancak 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Beyşehir Kaymakamı iken FETÖ/PDY’den gözaltına alınıp tutuklanan ve meslekten ihraç edilen Muzaffer Başıbüyük’ün isminin değiştirilmemesi tepkilere neden oluyor. Bu arada, Başıbüyük’ün ismi Çivril Kaymakamlığı’nın resmi internet sitesinde de duruyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra örgütle irtibatı ve itisakı olan kamu görevlileri meslekten ihraç edildi, gözaltına alınıp tutuklananlar oldu. Bunlar arasında geçmiş yıllarda Denizli’de görev yapan 1 vali ile bazı kaymakamlar da yer aldı.

VALİNİN İSMİ VE FOTOĞRAFI KALDIRILDI

Denizli’de görev yapan ve merkez valisiyken darbe girişiminden sonra gözaltına alınıp tutuklanan, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile de meslekten ihraç edilen, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen, hakkında yeniden tutuklama kararı verilen, ancak halen firarda olan Abdülkadir Demir’in ismi Denizli Valiliği resmi internet sitesinden silindi, fotoğrafı da Enizli Valiliği giriş katındaki panodan kaldırıldı.

O KAYMAKAMIN İSMİ DURUYOR

Ancak, Çivril’de benzer bir duyarlılık şu ana kadar gösterilmiş değil. Çivril Kaymakamlığı’nın resmi internet sitesinde, ilçede 2007-2011 yılları arasında kaymakam olarak görev yapan, darbe girişiminden sonra Beyşehir Kaymakamı iken gözaltına alınıp tutuklanan, daha sonra da KHK ile kamudan atılan Muzaffer Başıbüyük’ün ismi ve fotoğrafı halen duruyor.

IRGILLI’DA 1 CADDEDE İSMİ DURUYOR

Diğer yandan Başıbüyük ismi, Irgıllı Mahallesi’ndeki bir caddede de değiştirilmeyi bekliyor. Denizli Büyükşehir Yasası çıkmadan önce belde olan ve o dönemin Irgıllı Belediye Meclisi kararıyla bir caddeye Muzaffer Başıbüyük ismi verilmiş. FETÖ’den tutuklu olmasına rağmen o caddenin ismi değiştirilmemiş.

“BAŞKAN, CUMHURBAŞKANI’NIN HASSASİYETİNİ ANLAYAMAMIŞ”

Bu duruma Irgıllı Mahallesi sakinleri tep gösterirken, vatandaşlar ile görüşen CHP Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı, caddenin isminin değişmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyerek, “Çivril Belediye Başkanı, FETÖ ile mücadele konusunda Cumhurbaşkanı’nın hassasiyetini tam olarak algılayamamış” dedi.

Muzaffer Başıbüyük’ün adının hala kullanılıyor olmasını skandal olarak nitelendiren Yazıcı, “15 Temmuz 2016 da yaşanan darbe girişiminden sonra tüm ülke geneli ve Denizli’de cadde ve meydanların ismi değişirken, Çivril’de FETÖ üyesi olmaktan meslekten ihraç edilen ve tutuklanan birinin adının hala cadde ismi olarak kullanılıyor olması manidar. Ya FETÖ ile mücadele edilmiyor ya da Çivril Belediyesi, Muzaffer Başıbüyük ismini sonsuza kadar yaşatmak istiyor” ifadelerini kullandı.

“İLK MECLİS TOPLANTISINDA ÖNERGE VERECEĞİZ”

Çivril Belediyesinin bu konuda sergilediği tutumununutkanlık olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyen Yazıcı “Aralık ayı meclis toplantısında CHP Grubu olarak Irgıllı Mahallemizdeki bu caddenin adının değiştirilmesi için önerge vereceğiz. CHP olarak Çivril’in FETÖ’den temizlenmesini sağlayacağız” diye konuştu.