Denizli’nin nilüfer bahçesi Işıklı Gölü’nden büyüleyen manzara – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Denizli’nin nilüfer bahçesi Işıklı Gölü’nden büyüleyen...

Denizli’nin nilüfer bahçesi Işıklı Gölü’nden büyüleyen manzara

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2021 Cumartesi - 13:37Güncelleme: 29 Mayıs 2021 Cumartesi - 16:30
Denizli’nin nilüfer bahçesi Işıklı Gölü’nden büyüleyen manzara

Denizli’nin Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü, kuraklığın yarattığı olumsuzluklara rağmen nilüfer bahçesini andıran görüntüsüyle bölgeye gelenleri büyülüyor.

Doğal sit alanı ilan edilerek korumaya alınan Işıklı Gölü, sadece yaban hayatına ev sahipliği yapmakla kalmıyor, aynı zamanda biyoçeşitliliğiyle de dikkati çekiyor. Toplamda 7 bin 300 hektar alana yayılan ve tarım alanlarının sulanmasında önemli bir kaynak konumunda olan Işıklı Gölü, bu mevsimde tablo güzelliğinde enstanteneler sunuyor ziyaretçilerine. Yaklaşık 300 dönüme yayılan nilüferlerin su yüzeyindeki yeşil ve beyazı harmanlayan görünümü, sonsuzluğa uzanan bahçeden farksız bir tablo yaratıyor.

KAYIKLARLA GEZİ

Bölgeyi ziyaret edenler, kuş sesleri eşliğinde ve nilüfer çiçekleri arasında kayıkla gezinti yapabiliyor. Doğaseverler, sulak alan statüsündeki gölde nilüferlerin eşsiz güzelliğinin yanında gün batımı fotoğraf çekimi için bölgeyi tercih ediyor. misafirlerine doğa ile baş başa zaman geçirme fırsatı sunan göl, sahip olduğu potansiyeliyle görülmeye değer alanlar arasında yer alıyor.

NİLÜFERLER 1 AY ERKEN AÇTI

Genellikle haziran ayında açan nilüferler, yaşanan kuraklık ve havaların erken ısınması nedeniyle bu yıl mayıs ayı başında açtı. Gölde tur düzenleyen tekneciler, nilüfer çiçekleriyle bezenen gölü ziyaretçileriyle buluşturabilmek için gün sayıyor. Turların başlayacağı tarih ise 1 Haziran olarak açıklandı.

 

Işıklı Gölü’nün son 2-3 yıldır çok popüler bir ziyaret noktası haline geldiğini belirten tur işletmecisi Özer Çetinkaya, “Işıklı Gölü, fotoğraf sanatçılarının, evlilik teklifi yapmak isteyenlerin, doğum günü kutlayanların uğrak yeri. Aileleri ile gezebilecekleri çok güzel bir alan. Nilüfer çiçekleri çok büyük bir alanda meydana gelmiş durumda. Buradan başlıyor Akdağ’a kadar uzanıyor” dedi.

Eşsiz güzelliğiyle insana huzur veren nilüferlerin günün sadece belli bir bölümünde açık kaldığına dikkat çeken Çetinkaya, “Nilüfer çiçekleri saat 10.00’da açmaya başlıyor. Akşama doğru saat 17.00 sıralarında ise kapanmaya başlıyor. Bu nedenle misafirlerimizi sıcak saatlerde bekliyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)