Denizli’nin Çivril ilçesindeki Beyce Sultan Höyüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yılın 12 ayında kazı yapılacak yerler listesine alındı.
Çivril’in Menteş ile Kocayaka mahalleleri arasında kalan ve Kalkolitik Çağ’dan Bronz Çağı’na, Selçuklu’dan Bizans İmparatorluğu’na 40 kültür tabakasının izlerine rastlanan Beyce Sultan Höyüğü, yılın 12 ayında kazı çalışması yapılacak arkeolojik yerler listesine girdi.
Geç Tunç Çağ dönemine ait doğu-batı yönünde uzanan caddeler ve iki katlı yapıların izlerini taşıyan Beyce Sultan Höyüğü’nde, 2007 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Eşref Abay başkanlığında kazılara başlanmıştı.