Göldeki nilüfer çiçekleri ziyaretçi çekiyor – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Göldeki nilüfer çiçekleri ziyaretçi çekiyor

Göldeki nilüfer çiçekleri ziyaretçi çekiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Haziran 2023 Cuma - 12:48Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma - 14:02
Göldeki nilüfer çiçekleri ziyaretçi çekiyor

Denizli'nin Çivril ilçesinde, yılın üç ayı yüzeyi nilüfer çiçekleriyle kaplanan Işıklı Gölü, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi.

Doğal sit alanı olan Işıklı Gölü, çevresindeki biyoçeşitlilik ve su üzerinde açan nilüfer çiçekleriyle ziyaretçi çekiyor.

Kente 120 kilometre uzaklıktaki gölün yüzeyi haziran, temmuz ve ağustos aylarında su bitkisi nilüferlerle kaplanıyor. Bu zaman diliminde bölgeye uğrayanlar manzarayı görme şansı buluyor. Burada konuşlandırılan kayıklar ise konuklarını gölde yaklaşık bir saat süren yolculuğa çıkarıyor. Ziyaretçiler gölde unutamayacakları anlar yaşarken zaman zaman özel günlerini de kutluyor.

Büyük Menderes Nehri'nin ana kollarından birinde sulama amaçlı regülatör yapılarak oluşturulan 7 bin 300 hektarlık alana sahip Işıklı Gölü ayrıca pek çok su kuşuna ve ender balık türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Yöre halkı balıkçılık, restoran ve diğer turizm faaliyetleriyle gölden geçimini sağlıyor.

Işıklı Gölü’ne gelen ziyaretçilerden Baran Akın, bunaya haziran-ağustos döneminde gelinmesi gerektiğini söyledi.

Bilsen Özen de Işıklı Gölü'ne ne zaman gelse hayran kaldığını dile getirdi. Gölde turizm hareketliliği yaşandığına işaret eden Özen, "Gerçekten cennetten bir bahçe. Biz tavsiye ediyoruz. Bütün Denizli değil, Türkiye'dekiler gelsin, izlesinler ve bu güzelliği görsünler" ifadesini kullandı.

Antalya'dan gelen Oya Cantürk, kültür gezilerini çok sevdiği için Işıklı Gölü'ne gelmeyi tercih ettiğini belirtti.

Nilüfer çiçeklerini çok sevdiğini anlatan Cantürk, "Burada çok muhteşem bir ortam var, bayıldık, harikaydı. Bütün Türkiye'nin bu güzelliği görmesini tavsiye ederim" dedi.

DENİZLİ (AA)