Mahalle halkının kanalizasyon isyanı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Mahalle halkının kanalizasyon isyanı

Mahalle halkının kanalizasyon isyanı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Şubat 2018 Çarşamba - 09:38Güncelleme: 7 Şubat 2018 Çarşamba - 13:09
Mahalle halkının kanalizasyon isyanı

Denizli’nin Çivril İlçesi’nde, kanalizasyon bağlantılarının iyi yapılmadığını, atıkların yola aktığını söyleyen vatandaşlar, DESKİ’ye tepki gösterdi.

Çivril’in Özdemirci Mahallesi’nde devam eden kanalizasyon çalışmalarının yetersiz olduğunu iddia eden mahalle sakinleri, eylem yaparak sorunlarına çare bulunmasının istedi. Mahalle meydanında toplanan yaklaşık 60 kadın ve erkek, kanalizasyon işini yapan firmanın denetim olmadığı için çoğu yerde çalışma yapmadığını, kanalizasyona atıklarının bağlantı yapılmadığı için sokağa akıtıldığını söyledi.

Çivril’in Özdemirci mahallesinde yapımı devam eden alt yapı çalışmalarına tepki gösteren mahalle sakinlerine CHP Çivril İlçe örgütü de destek verdi. CHP İlçe başkanı Ömer Köseoğlu ve belediye meclis üyeleri, Özdemirci’ye giderek yaşanan sorunlar ile ilgili vatandaşlarla görüştü. Mahalle meydanına toplanan vatandaşlarla görüşen Köseoğlu, yaşanan sıkıntıyla ilgili DESKİ ve yüklenici firmadan bilgi alacaklarını belirtti.

Atıkların sokaklara aktığını ifade eden vatandaşlar ise, “Kanalizasyonu yapanlar zemini kaya ve taş olan yerlerde bağlantı yapmıyor. Hat bile döşemiyor. Öyle olunca da bizim atıklarımız sokağa akıyor. Denetleyen yok. Şimdilerde kış ama havalar ısınınca bu sular kokacak sinek ve mikrop olacak. Firma çalışanlarına söyledik mi biz bu kadar yapıyoruz deyip konuyu kapatıyorlar” dedi.

Kaynak: yesilcivrilgazetesi.com