Kilo ile tost dönemi – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Kilo ile tost dönemi

Kilo ile tost dönemi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ocak 2023 Pazartesi - 10:56Güncelleme: 16 Ocak 2023 Pazartesi - 10:56
Kilo ile tost dönemi

Denizli’nin Çivril ilçesinde bir esnaf, müşterilerine farklı bir sunum yapmak için “kilo ile tost” satışlarına başladı. İşletmeci, üç kişiyi doyuracağını iddia ettiği bir kilo tostu 100 liradan satışa sundu.

İlçenin Kızılcasöğüt Mahallesi’ndeki sanayi sitesinde tostçuluk yapan Mehmet Yıldırım, satışlarını artırmak ve daha çok müşteriye ulaşmak için kiloyla tost dönemini başlattı.

 

Babasının 45 yıl önce açtığı tost dükkanında 1999 yılında işe başlayan Mehmet Yıldırım, sanayi sitesindeki esnaf ile çalışanların ve buraya gelen müşterilerin tercihlerinde tostun öne çıktığını, kendisinin de daha iyi hizmet ve müşteri memnuniyeti için farklı sunumlar yaptığını söyledi.

Tostta kullanılan malzemede sürekli değişiklik yaptığını, bunu uygularken damak tadına da önem verdiğini anlatan Yıldırım, yarım ve üç çeyrek olarak sattığı tostu şimdi de kilo ile sunduğunu, hayli de ilgi gördüğünü ifade etti.

Kiloyla sattığı tosta daha çok malzeme koyduğunu kaydeden Yıldırım, “Müşterilerimizin isteğine önem veririz. Bir müşteri yumurtayı fazla koymamızı istedi. Biz de yumurta ile birlikte tosttaki sucuk miktarını da artırdık. Kaşar, domates derken malzemeyi daha fazla koyduk. En sonunda da bol malzemeli tostu kiloyla satmaya başladık” dedi.

Kiloluk tost ile üç kişinin doyabileceğini belirten Yıldırım, “Karışık tost revaçta bir yiyecek. Kiloyla satılan tosta duble malzemeli tosttan daha fazla malzeme koyuyoruz, o yüzden daha doyurucu oluyor. Müşterimize sunum yaptığımızda tarttık, 1 kilo 250 gram geldi. Sonra işi biraz standarda bağlamak ve fiyatlandırmasını yapabilmek için bir kiloda sabitledik” diye konuştu.

Yıldırım, bir kilo tostun fiyatını 100 lira fiyat belirlediklerini, kiloluk tostun müşterisinin her geçen gün arttığını, servis yaparken müşterinin tartıda tostun kilosunu gördüğünü sözlerine ekledi.