Günün en güzel Cumhuriyet fotoğrafı çocuklardan – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Günün en güzel Cumhuriyet fotoğrafı çocuklardan

Günün en güzel Cumhuriyet fotoğrafı çocuklardan

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Ekim 2022 Cuma - 12:41Güncelleme: 28 Ekim 2022 Cuma - 12:42
Günün en güzel Cumhuriyet fotoğrafı çocuklardan

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yılı kutlanırken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en güzel yansıtan fotoğraf Çivril’den geldi. Miniklerin duvara yazdığı “Yaşasın Cumhuriyet” bu anlamlı günü çok daha özel duygular yüklenmesini sağladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın “Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir” ifadesiyle Cumhuriyeti hedef alan sözlerine sayısız yanıtlar verildi, tepkiler gösterildi. Ancak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının başlamasıyla birlikte günün en anlamlı ve bu sözlere en güzel yanıt olacak fotoğraf karesi Çivril’den geldi.

 

“YAŞASIN CUMHURİYET” YAZDILAR

Özel Mucizeler Anaokulu ve Gündüz Bakım Evi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırladığı kutlama programıyla dikkatleri çekti. Öğrencilerini dönemin kıyafetleri ile bayrama hazırlayan okul yönetimi ve öğretmenler, taş binaların olduğu alanda öğrencilere ülkenin o dönemde içinde olduğu durumu uygulamalı olarak anlattı.

Giydikleri kıyafetlerle 1923 yılını yaşayan öğrenciler, ellerinde boya kovası ve fırça ile merdivene çıkıp duvara “Yaşasın Cumhuriyet” yazdı. Bu tablo, günü en güzel anlatan ve Cumhuriyet karşıtlarına en güzel yanıtı veren fotoğraf oldu.

“ANLAMLI BİR KUTLAMA YAPTIK”

Okul yönetimi “Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Öğrencilerimize Cumhuriyet’in fazilet ve kazanımlarını her fırsatta anlatıyor, onları Cumhuriyet ruhu ile eğitmeye çalışıyoruz. Cumhuriyetimizin 99. yılını da o dönemin şartlarını yaşatarak kutlamak istedik. Velilerimizin de desteği ile çocuklarımız çok güzel ve anlamlı bir bayram kutlaması yaptı” dedi.