Gökgöl’de balık ölümleri görüldü – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Gökgöl’de balık ölümleri görüldü

Gökgöl’de balık ölümleri görüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Ekim 2022 Cumartesi - 18:32Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi - 18:32
Gökgöl’de balık ölümleri görüldü

Denizli’nin Çivril ilçesinde, Büyük Menderes Nehri’nin Gökgöl bölümünde balık ölümleri görüldü. Doğal koruma alınandaki balık ölümleri endişe yaratırken, nedenini belirlemek üzere gölden su örnekleri alındı.

Denizli’nin en önemli su kaynaklarından Büyük Menderes Nehri’nin Gökgöl bölümünde endişe veren balık ölümleri. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca doğal koruma alanı ilan edilen ve Işıklı Gölü’ne de su sağlayan kaynakta çok sayıda balık ölümü gerçekleşti. Gökgöl’ün yanı sıra İshaklı, Çandır ve Süngüllü bölümlerinde de alabalık, turna ve sazan balığı ölülerine rastladı.

SUDAN VE BALIKLARDAN ÖRNEKLER

Balık ölümleriyle ilgili ihbar üzerine Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekibi bölgeye giderek inceleme yaptı. Yapılan çalışmada, ölümlerin iki gün devam ettiği, bölgedeki canlı popülasyonunun bir kısmını etkilediği belirlendi.

Görevliler tarafından sudan ve ölü balıklardan örnekler alındı. Bu örneklerin incelenmek üzere bakanlık laboratuvarına gönderildiği, çıkan sonuçlara göre tedbir alınacağı belirtildi.

ÖZPEK: TEKRAR TEKRAR AYNI SORUN YAŞANIYOR

Bölgede alabalık üretimi yapan ve Avrupa ülkelerine ihraç eden işadamı Yasin Özpek, “2013 yılından beri tekrar tekrar aynı şeyi yaşıyoruz. Bu bölgede kontrolsüz atıklara bağlı olarak sık sık balık ölümleri gerçekleşiyor. Kirliliğin kaynağının Denizli sınırları içinde olmadığını biliyoruz. Konuyu defalarca yargıya taşıdık, yetkilileri uyardık ama sonuç alamadık. Bu suları, bu toprakları bir daha geri getirme şansımız olmayabilir. Doğamıza, suyumuza sahip çıkmak zorundayız” dedi.