FETÖ’den gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli polis amiri intihar etti – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. FETÖ’den gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli...

FETÖ’den gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli polis amiri intihar etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Temmuz 2020 Pazar - 11:22Güncelleme: 26 Temmuz 2020 Pazar - 11:23
FETÖ’den gözaltına alınıp serbest bırakılan emekli polis amiri intihar etti

Denizli’nin Çivril ilçesinde, emekli polis amiri, FETÖ’den gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra kendisini asarak yaşamına son verdi.

Olay, ilçenin Kavaklar Mahallesi’nde meydana geldi. FETÖ soruşturmaları kapsamında emekli polis amiri Tuncer Özkan, geçen geçen hafta gözaltına alındı. İfadesinin alınmasından sonra serbest bırakılan Özkan, evine döndü. İddiaya göre, geçen cuma günü namaza gittiğini söyleyip dışarıya çıkan Özkan, dönüşte kendisini evinin sundurmasına kendini asarak yaşamına son verdi.

Eşini asılı olarak bulan Emine Özkan, sinir krizleri geçirirken, yapılan otopsinin ardından cenazesi dün Kavaklar Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.

MEKTUP BIRAKMIŞ

Eşinin çantasında bir mektup bulduğunu söyleyen Emine Özkan, eşinin FETÖ’cü olduğu ithamını kaldıramadığını, yaşadığı baskılar nedeniyle intihar ettiğini söyledi. Eşinin Atatürkçü ve Cumhuriyete bağlı olduğunu kaydeden Emine Özkan, “Eşim baskılara ve ithamlara dayanamadı FETÖ’nün Allah belasını versin mahvetti bizi. Eşim görev yaptığı dönemlerde hep FETÖ’nün baskısına maruz kaldı. Sürekli davet ettiler, çağırdılar, her reddedildiğinde de görev yeri değişti. Çok eziyet gördü. Çocuklarım bile onlar izin vermediği için polis olamadı” dedi.

Eşinin emekli omasından sonra Kavaklar’a döndüklerini anlatan Özkan, “Yaklaşık 2 yıl kadar önce eşimin daha önce çalıştığı yerde FETÖ’den atılan bir polis adını vermiş. Jandarma geldi, eşimin silahı ve pasaportunu aldı. Sonra bir daha geldiler, bilgisayar ve telefonu götürdüler. En son geldiklerinde eşimi sabah karşı kelepçe ile götürdüler. Eşim buna dayanamadı ve ifadesini verdikten sonra geldi intihar etti” diye konuştu.

Eşi hakkında FETÖ ile ilgili hiçbir dava açılmadığını söyleyen Emine Özkan “eşimi biri şikâyet ettiği için birkaç kez sorguya götürdüler. Eşim daha önce çalıştığı yerde bir polisin kendisine baskı yaptığını ve çay içmeye davet ettiğini söylemişti. Aynı adam darbe girişiminden sonra görevden uzaklaştırılınca eşimin adını intikam almak için söylemiş. Ona istinaden üç kere evimize geldiler. Aşim bu durumu kaldırmadı ve en son götürdüklerinden sonra kendini astı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yesilcivrilgazetesi.com