Çiftçinin leyleklerle ortak yonca hasadı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Çiftçinin leyleklerle ortak yonca hasadı

Çiftçinin leyleklerle ortak yonca hasadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Mayıs 2023 Salı - 11:33Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı - 11:34
Çiftçinin leyleklerle ortak yonca hasadı

Denizli'nin Çivril ilçesinde, tarlasında yonca hasadı yapan çiftçiye çok sayıda leylek de eşlik edince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Baharın müjdecisi leylekler, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Çivril ilçesi sınırları içinde bulunan Işıklı Gölü çevresine geldi. İlçeye bağlı Seraserli Mahallesi Pirenlik mevkisindeki yonca tarlasında hasat yapan çiftçi Özer Çetinkaya’nın tarlasına çok sayıda indi. Çetinkaya, yüksek sesle çalışan traktöre rağmen kaçmayan leyleklerin videosunu ve fotolarını çekti.

İlçeye sürüler halinde gelen leyleklerin eylül ayı sonuna kadar Işıklı Gölü çevresinde kaldığını kaydeden Çetinkaya, “Mahallemiz Işıklı Gölü’ne komşu. Leylek sürüleri her yıl bizim mahallemize gelir, bahar aylarını ve yazı burada geçirir. Bugün tarlamdaki yoncaları traktörümle hasat etmeye başladım. Traktörün yüksek sesi ve bana rağmen onlarca leylek tarlama indi. Leylek sürüsüyle birlikte yonca hasadını yaptık. Benden ve traktörümden kaçmayan leyleklerin cep telefonumla videolarını ve fotoğraflarını çektim. Ortaya çok güzel videolar çıktı” dedi.

DENİZLİ (İHA)