Bahçe duvarına zarar veriyor diye ağaçların kesilmesini istiyorlar – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. ÇİVRİL
  8. /
  9. Bahçe duvarına zarar veriyor diye ağaçların...

Bahçe duvarına zarar veriyor diye ağaçların kesilmesini istiyorlar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Haziran 2019 Pazartesi - 12:04Güncelleme: 17 Haziran 2019 Pazartesi - 12:25
Bahçe duvarına zarar veriyor diye ağaçların kesilmesini istiyorlar

Denizli’nin Çivril ilçesinde, cami cemaatinden bir grup, ağaçların bahçe duvarını çatlattığı gerekçesiyle kesilmesini istiyor. Bu amaçla da imza topladıkları bildirildi.

Yeşilcivrilgazetesi.com’un haberine göre, ilçenin Karayahşiler Mahallesi’nde 1959 yılında yapılarak ibadete açılan Çaybaşı Camisi’nin o yıllarda bahçesine dikilen çam ağaçlarının büyüdü. Caminin bahçesine görsel bir güzellik katan çam ağaçları, gölgesinde dinlenmek isteyenlere de ev sahipliği yapıyor.

Ancak bu ağaçların kesilmesi için garip bir girişim başlatıldı. Ağaçların duvara ve camiye zarar verdiğini iddia edenler, imza toplayıp Çivril İlçe Müftülüğü’ne başvurdu. İddia sahiplerinden biri olan Ali Osman Akıncı, muhtarla birlikte cami cemaatinden 15 kişinin ağaçların kesilmesi yönünde imza verdiğini söyledi. Akıncı, “Ağaçlar iyice büyüdü, kökleri duvarları yıkmaya başladı. Kimseye zarar gelmeden ağaçların kesilmesini istiyoruz. Ağaçlar çok büyüdü bazılarının kökleri duvarda çatlaklar yaptı. Camiye gelen cemaatten 15 kişi ağaçların kesilmesi için imza verdi. Muhtarın da haberi ve izni var. Bu ağaçlar yoldan geçen birine zarar vermeden gereken yapılsın diye hem müftülüğe hem Orman şefliğine müracaat ettik. Gerekli incelemeler yapılarak 30 ağacın kesilmesini istedik” dedi.

Orman İşletme Şefliği’nden gelen görevlilerin cami bahçesindeki kesilecek ağaçları işaretlemesi üzerine harekete geçen vatandaşlar, yaşananlara tepki gösterdi. Ağaçların yılların emeği ile büyütüldüğünü, camiye serinlik ve güzellik verdiğini belirten mahalle sakinleri de, ağaçların kesilmemesi için imza toplamaya başladı.

Cami cemaatinden Hüseyin Akıncı, “Ağaçların kesilmesini isteyen iki ya da üç kişi var. Bunlar müftüye gidip ‘ağaçlar insanların üzerine yıkılacak’ diyerek kesilmesini istiyor biz ağaçların kesilmesini istemiyoruz. Müftülüğe ve kaymakamlığa vermek için imza topluyoruz. İlçe müftüsü gelip ağaçları görmeden buradan gidenlere kesin demiş. Bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.