Denizli’de sadece Işıklı Gölü’nde üreyen turna balığı için av yasağı başladı. Tarım ve Orman ilçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, turna balığı av yasağının dün itibariyle (15 Aralık) başladığı duyuruldu.
Kaçak av yapanların ağır yaptırımlarla karışılacağı uyarısında bulunulan açıklamada, “İlçemiz sınırları içinde bulunan Işıklı Gölü’nde 4/1 Ticari ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi hakkındaki tebliğler gereğince 15 Aralık 2019 ile 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında turna (dişli) balığı avcılığı yasaklanmıştır. Av yasaklarına uyulması sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz etmektedir. Turna balığının üreme dönemine girdiği bu dönemde avcılık yapılması gelecek yıllarda popülasyonda önemli ölçüde azalmaya sebebiyet verebilir” denildi.
Vatandaşların, av yasağına uymayanlarla ilgili Gıda Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile jandarma ve 112 ‘ye ihbarda bulunabileceği de belirtildi.